Troja/Ljungby ur hockeyallsvenskan efter drama

Troja/Ljungby åker ut hockeyallsvenskan. Södertälje vinner kvalserien efter förlängningsdrama i sjätte matchen. Det krävdes spel i fem perioder innan Södertälje kunde vinna med 2–1.

Södertälje får spela kvar i hockeyallsvenskan. Arkivbild.

Ishockey2022-03-30 22:56

Gustav Willman Borvik blev matchhjälte för Södertälje med sitt mål 8.03 in i den andra förlängningsperioden. Albert Sjöberg tog in pucken i anfallszon och spelade till Willman Borvik vars skott ställde Trojas målvakt Markus Ruusu.

Södertälje tog kommandot i kvalserien och ledde ett tag med 3–1 i matcher. Hade Troja/Ljungby lyckats vinna matchen hade kvalserien stått 3–3 och gått till en sjunde och avgörande match på torsdag.

Men nu får laget ta steget tillbaka ner i hockeyettan. Smålandsklubben kom upp i hockeyallsvenskan den här säsongen efter tre år i hockeyettan.

Som vanligt under kvalserien blev det en tät och kampfylld match. Södertälje tog ledningen i den första perioden genom Emil Alba, men Troja/Ljungby kvitterade i mellanperioden. Målskytt Daniel Karlsson Thörnros.

Troja/Ljungby hade flera chanser att avgöra matchen i den första förlängningsperioden, men tog inte vara på chanserna.