Troja/Ljungby tillbaka i Hockeyallsvenskan

Förre VÀsterviksspelaren Victor Romfors gjorde matchens enda mÄl för Troja/Ljungby nÀr de vann mot Hudiksvall och tog steget upp i Hockeyallsvenskan pÄ fredagskvÀllen.

Victor Romfors gjorde mÄl nÀr Troja/Ljungby sÀkrade avancemang till Hockeyallsvenskan.

Victor Romfors gjorde mÄl nÀr Troja/Ljungby sÀkrade avancemang till Hockeyallsvenskan.

Foto: Suvad Mrkonjic/BildbyrÄn

Ishockey2021-04-30 20:05

Det blev alltsĂ„ Troja/Ljungby som tog hem kvalserien till Hockeyallsvenskan. Victor Romfors 1–0-mĂ„l i power play 13 minuter in i första perioden rĂ€ckte till seger och avancemang. Nybro som hade chansen att gĂ„ förbi besegrade i sin tur Mariestad borta med 3–1, men fick vĂ€nta förgĂ€ves pĂ„ den dĂ€r vĂ€ndningen av Hudiksvall som hade krĂ€vts för att de skulle ta sig förbi Troja.

Victor Romfors Àr inte den enda spelaren med lokal anknytning i Trojas trupp. Kevin Karlsson har gjort en sejour i Vimmerby Hockey. Dessutom har klubbens succétrÀnare Roger Forsberg ett förflutet i VÀstervik.

Troja har dÀrmed Ätervunnit sin allsvenska status efter tre sÀsonger i Hockeyettan och kan se fram emot SmÄlandsderbyn mot Tingsryd, VÀstervik och framförallt HV71 nÀsta sÀsong.

Hur stort Àr det hÀr avancemanget?

– Det Ă€r riktigt stort, eftersom jag vet hur svĂ„rt det Ă€r att ta sig upp. Det var 47 lag frĂ„n hockeyettan som hade chansen, men det blev vi i Troja som tog steget upp. Det ska vi vara stolta över, sĂ€ger Roger Forsberg till blomkollen.com.

Hur firar ni det hÀr?

– Jag tror det blir lite kĂ€k i restaurangen och sedan fĂ„r vi fira med nĂ„gon kall öl. Grabbarna lĂ€r nog hĂ„lla igĂ„ng pĂ„ sitt sĂ€tt. Det Ă€r de vĂ€rda efter en fantastisk sĂ€song dĂ€r de verkligen gĂ„tt samman som en grupp. Jag Ă€r stolt över det vi gjort tillsammans, sĂ€ger en rörd, men samlad, Roger Forsberg.

Roger Forsberg har trÀnat VÀsterviks IK tidigare. Nu lyckades han föra upp Troja/Ljungby i allsvenskan igen.
Roger Forsberg har trÀnat VÀsterviks IK tidigare. Nu lyckades han föra upp Troja/Ljungby i allsvenskan igen.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!