Troja – sen väntar ett rykande hett slutspel för VH

Match mot Troja på lördag. Sedan väntar ett långt uppehåll i väntan på kommande slutspel. Så här förbereder sig Vimmerby för åttondelen. "Ambitionen är att vi ska bli ännu bättre".

"Vi får se upp med Trojas förstakedja", säger VH-tränaren Phil Horsky inför lördagens match.

"Vi får se upp med Trojas förstakedja", säger VH-tränaren Phil Horsky inför lördagens match.

Foto: Bildbyrån/Arkiv

Ishockey2021-03-13 09:00

Det säger tränaren Phil Horsky inför slutspelet, som för Vimmerbys del inleds med bortamatch 30 mars. Vilken motståndare som väntar är ännu inte fastställt. Men klart är att VH tack vare att de slutar topp-fyra i Allettan kommer att få välja motståndare i åttondelsfinalen.

Innan dess ska förstås Allettan avslutas. För VH innebär det möte mot Troja/Ljungby, grundserievinnaren.

– Det är ett bra lag som har återhämtat sig på slutet. De har mycket att spela för och vill ta fjärdeplatsen. Troja är ett lag med många duktiga skridskoåkare och vi får se upp med deras förstakedja där Ylivainio (Jesper) och Öhman (Oscar) är vassa.

Efter den imponerande nio matcher långa segersviten, har VH förlorat de två senaste kamperna. Horsky var inte nöjd med Karlskronamatchen (1–2) i söndags:

– Jag tror att luften gick ur oss litegrann efter förlusten mot Nybro. Det blev en reaktion, där vi inte gjorde det där lilla extra som krävs för att vinna. Det var en mindre bra insats från vår sida. Jag kan lova att det blir något annat mot Troja på lördag. Det är en viktig match för oss och vi vill avsluta serien och gå in i slutspel med en bra känsla.

Vimmerby jagar andraplatsen i serien bakom redan klara seriesegraren Nybro. Oavsett hur det går mot Troja i serieepilogen kan VH och Horsky vara belåtna med vad de presterat i Allettan.

– Jag är jättenöjd med helheten. Kolla bara på lag som bland andra Tranås, som har det tufft i vårserien. Vi har inte haft så stora dippar och när vi har förlorat ett par matcher så har vi kommit tillbaka starkt. Det säger mycket om det här lagets styrka och karaktär.

Har ni redan nu en plan för hur ni förbereder er för slutspelet?

– Ja, allt är planerat. Efter serieavslutningen tar vi ledigt i ett par dagar, sedan kör vi fyra pass och går igenom grunderna. Veckan efter det går vi in i en period där vi är ute på isen för att verkligen tävla, med många internmatcher, smålagsspel och tävlingar. Det brukar alltid vara bra fart och hög intensitet, där killarna tävlar om varje puck och varje centimeter ute på isen.

Hur är det att ha ett sånt långt uppehåll?

– Det är inte roligt, vi vill spela direkt. Men det är samma för alla. Vi har en bra träningsnivå i gruppen och vår ambition är att vi ska bli ännu bättre i slutspelet.

Följ vår liverapportering på www.vimmerbytidning.se. Matchstart: 16:00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!