Tredje raka förlusten: "Synd om grabbarna"

VH gjorde en ganska bra match mot Nybro, men förlorade med 3-5. "Vi förtjänar så mycket mer. Vi är klasser bättre än Nybro", säger tränaren Peter Nordström.

Peter Nordström tyckte att Vimmerby gjorde en bra match, men saknade det lilla sista för att det skulle bli seger.

Ishockey2019-09-27 22:12

Trots att Nybro hade ett rejält bortafölje med sjungande supportrar var det Vimmerby som inledde bäst. De var hetare, mer agressiva och bättre på att komma till lägen.

Men det hjälpte inte. Nybro gjorde två snabba mål i slutet av första perioden, medan VH inte utnyttjade sina lägen.

– Första målet är en styrning som inte går att försvara sig mot egentligen. Det går så snabbt och den råkar studsa rätt för dem. Vid andra målet lossnar målvakten Oscar Walldéns snörning till benskyddet så att det hamnar under skenan, vilket gör att han inte kan trycka i från med skridskon, berättar VH:s tränare.

Vimmerby släppte in ytterligare ett mål tidigt i andra perioden, men sedan kom deras egna målskytte igång. Mathias Wigley gjorde 1-3 efter fint förarbete av nyförvärvet Niklas Salo. Två snabba mål senare stod det 2-4.

I sista perioden gjorde Vimmerby 3-4 tidigt och sedan jagade de kvittering resten av matchen. Hemmalaget vaskade fram några lägen, men tog inte vara på det och istället avgjorde Nybro i öppen kasse.

– Det känns jättetråkigt. Jag tycker synd om grabbarna och om Vimmerbypubliken. De gör en så bra insats. Det är bra attityd och vilja, men vi får inte utdelning, säger tränaren.

Assisterande tränaren Mattias Lindén fyller i:

– Det gäller att få dit pucken. Vi lyckas inte med det idag. Jag tycker att vi förtjänar några riktiga skitmål. Vi har släppt in många turmål och inte gjort några själva nu i säsongsinledningen.

Förmodligen var detta Vimmerbys bästa match hittills, även om det blev ännu en förlust.

– Vi är klasser bättre än Nybro idag. Tyvärr hjälper inte det. Men kul att se att vi är så aggressiva. Wigley till exempel gör tre tacklingar per byte i princip. Vi är bra i 60 minuter och följer matchplanen, säger Lindén.

Nordström tar vid:

– Vi är lite smartare än tidigare. Det gör att vi kan få längre anfall också. Vi spelar enklare och bättre, och skickar ner pucken bakom mål istället för att spela bort den. Vi släpper inte till så mycket som tidigare. Idag hjälpte inte det men vi är övertygade om att det kommer bli bättre och bättre. Vi har haft mycket skadeproblem och sjukdomar.

Nu väntar Tyringe hemma på söndag.

– Den ska vi bara ta, säger Mattias Lindén.

Tyringe ligger sist, enda laget som är bakom Vimmerby. De har -20 i målskillnad hittills. Matchen kommer bli ett tidigt bottenmöte.

– Vi får räkna med att de inte kommer ge något gratis. Precis som vi vill de vända sin negativa trend. Men det är klart att vi ska vinna matchen, säger Peter Nordström.

Nybro fick fira fem gånger i Vimmerby Ishall.
Matchfakta

Vimmerby-Nybro 3-5

Målen: 0-1 (17:24) Fabian Ilestedt (Erik Lindström, Markus Palmberg), 0-2 (19:37) Markus Palmberg (Otto Henell), 0-3 (31:28) Daniel Håkansson (Linus Olsson, Alfred Andersson), 1-3 (32:41) Mathias Wigley (Niklas Salo, Henrik Eriksson), 1-4 (36:16) Viktor Lennartssson (Alfred Andersson), 2-4 (36:44) Roman Semjonov, 3-4 (42:47) Oskar Carlsson (Jakob Karlsson), 3-5 (59:50) Daniel Håkansson (Markus Palmberg, Linus Olsson).

Skott på mål: 41 skott - 20 skott

Publik: 866 personer