Sur förlust och skadesmällar för VH: "För ineffektiva"

Det kunde blivit tre. Det kunde blivit två. Till slut blev det bara en poäng för VH i premiärmatchen i vårserien – efter tappad ledning och förlust i förlängning borta mot Huddinge. "Jag tycker att vi ges chansen att vinna", suckar tränaren Hampus Sylvegård.

Tungt för VH. Laget tappade sin ledning och fick "bara" med sig en poäng från bortamatchen mot Huddinge.

Tungt för VH. Laget tappade sin ledning och fick "bara" med sig en poäng från bortamatchen mot Huddinge.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-12-28 21:54

Huddinge IK mot Vimmerby Hockey. Två lag som tippas i toppen av den södra fortsättningsserien (vårserien). De möttes direkt i premiären – och var precis så jämna som många nog hade förväntat sig på förhand.

VH såg ut att gå mot tre poäng och ledde med 1–0 en bit in i den tredje perioden.

– Viljan att vinna sina dueller och ge allt för laget var riktigt bra, säger tränaren Hampus Sylvegård när han summerar insatsen, som ändå slutade med en sur förlängningsförlust (2–1).

Matchen kom att präglas av en hel del utvisningar åt båda håll. Huddinge drog totalt på sig 14 minuter i utvisningsbåset, medan VH kom upp i 16. Värst var det i den andra perioden, där lagen turades om att spela powerplay. Trots det blev den perioden mållös.

– Vi tar för många utvisningar. Det är inte okej och det sätter sina spår i matchen. De som får spela både powerplay och boxplay var ganska så slitna mot slutet, säger Sylvegård, som ändå kunde vara nöjd över att hans lag inte släppte in något mål i numerärt underläge.

– Vi dödar bland annat två fem mot tre-spel, vilket är riktigt bra. 

VH:s enda mål kom i slutet av den första perioden, när Huddinge gav bort pucken till en helt ren Isac Andersson, som bara kunde raka in 1–0.

undefined
Isac Andersson åker för att fira med lagkamraterna i båset, efter att ha satt ledningsmålet för VH.

Kanske var de många utvisningarna en anledning till att Vimmerby inte orkade stå emot. Hemmalaget hittade en kvittering i mitten på den tredje perioden. Därefter följde ett koppel av målchanser åt båda håll – utan resultat. Istället fick Huddinges Jacob Samuelsson iklä sig hjälterollen, när han mycket läckert avgjorde till 2–1 ett par minuter in i förlängningen.

– Jag tycker ändå att vi ges chansen att vinna matchen. Tyvärr är det samma visa som i grundserien, att vi är för ineffektiva. Vi har oss själva att skylla, på många sätt, menar VH-tränaren.

En annan detalj är att tre spelare fick kliva av. Backarna William Dageryd och Oskar Lindgren samt forwarden Anton Carlsson försvann alla från isen under den andra perioden.

– Det sätter också sina spår, så klart. Vi går gå runt på fem backar och det blir jobbigt.

Anmärkningsvärt är att VH sköt hela 35 skott, där enbart en puck letade sig in.

– Det är bara att gå tillbaka till gruvan och fortsätta jobba, menar Hampus Sylvegård.

Vad är status på Dageryd, Lindgren och Carlsson?

– Vi vet ingenting än. Det får vi ta och kolla upp i morgon (läs torsdag). De får trycka i sig lite alvedon på bussresan hem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!