Tre mål av Nord – AIK mot kvartsfinal

Vägen till SHL är fortsatt mycket lång, men AIK är i alla fall på rätt väg. Oscar Nord gjorde tre mål, Tingsryd besegrades med 4–2, och AIK har ena benet i SHL-kvalets kvartsfinaler.

Oscar Nord, till vänster, gjorde tre mål i den första åttondelsfinalen i SHL-kvalet. Arkivbild.

Ishockey2021-03-17 21:33

Det nya upplägget för kvalet till SHL-ishockeyn är i gång, och för AIK och Västerås blev det en smakstart.

Lagen vann första matchen i bäst av tre i respektive åttondelsfinal, och har tagit ett första litet steg mot högstaserien.

Det ska dock sägas att inga av lagen från åttondelsfinalerna kommer att vara favoriter till uppflyttning, det är trots allt lag 7–10 från grundserietabellen. Men om chansen alls ska finnas måste man ta sig vidare härifrån, och där är det matchboll AIK och VIK inför fredagens matcher.

Tremålsskytt

AIK gjorde ingen fantastisk insats borta mot Tingsryd, men att ha en Oscar Nord i laget räcker långt. 24-åringen gjorde tre av målen i 4–2-segern och var tungan på vågen när Solnalaget vände underläge 1–2 till seger under matchens sista elva minuter.

– Jag älskar att spela sådana här matcher, när det betyder något extra. I första perioden är vi alldeles för dåliga i spelet med puck, men jag tycker att vi kommer upp lite i de andra perioderna, säger Nord till C More.

Inför nästa match, hemma på Hovet i Stockholm, säger han:

– Vi går för att vinna den och ta det här med 2–0. Det är inte så mycket att tänka på.

Suddenavgörande

Den andra åttondelsfinalen var mer tillknäppt och efter 1–1 vid full tid gick matchen vidare till förlängning. Tio minuter in i den kom avgörandet, då Västerås lagkapten Fredrik Johansson styrde in matchvinnande 2–1 mot Almtuna på ett skott från Alex Trivellato.

– Fruktansvärt skönt att vinna och få en bra start på den här serien, säger Johansson till C More.

– Nu är det bara att glömma det här och ladda om.