TrÀnaren efter bottennappet: "Tabellen ljuger inte"

En tabell ljuger aldrig, brukar det sĂ€gas. Vimmerby Hockeys trĂ€nare Hampus SylvegĂ„rd understryker det, efter 2–1-förlusten borta mot Tyringe. Nu Ă€r hans lag sist i serien. "Vi ligger dĂ€r vi ligger av en anledning", suckar han.

Vimmerby Hockey Àr sist i serien efter förlusten mot Tyringe pÄ bortais.

Vimmerby Hockey Àr sist i serien efter förlusten mot Tyringe pÄ bortais.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-11-06 19:07

Tyringe mot Vimmerby. Jumbon mot nĂ€stjumbon. Ett Ă„ngestmöte, pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt. 

VH visade ÀndÄ att man ville mest, Ätminstone spelmÀssigt. Didrik Jansson, mÄlvakt i Tyringe, visade att han var bÀst, Ätminstone för dagen. Utan hans storspel hade VH plockat med sig tre enkla poÀng hem. IstÀllet blev det noll, efter ett sent avgörande av Meirs Moore.

Givetvis var Hampus SylvegĂ„rd besviken efter 2–1-förlusten, som nu innebĂ€r att hans VH Ă€r sist i den södra Hockeyettan.

– SpelmĂ€ssigt gör vi det relativt bra, men vi tar inte vara pĂ„ vĂ„ra chanser, sĂ€ger trĂ€naren.

Som sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger tidigare var effektiviteten det stora problemet. Backen Oskar Lindgren, som var VH:s klart bĂ€ste spelare, gjorde lagets enda mĂ„l, nĂ€r han kvitterade till 1–1 i slutet pĂ„ den andra perioden. Övriga i laget kom inte alls upp i nivĂ„ i de avgörande lĂ€gena.

– Vi Ă€r för ineffektiva, helt enkelt. Vi för spelet under majoriteten av matchen och skapar tillrĂ€ckligt för att vinna. TyvĂ€rr Ă€r vi inte dĂ€r framför mĂ„lvakten tillrĂ€ckligt ofta. DĂ„ Ă€r han (Didrik Jansson) bra, det Ă€r inget snack om det, menar SylvegĂ„rd.

Vimmerby hade Ă€ven en handfull numerĂ€ra överlĂ€gen. Bland annat i inledningen av matchen, dĂ„ man fick spela fem mot tre i över en minut. Det lyckades man inte utnyttja, nĂ„gon gĂ„ng. Powerplay-spelet fungerade inte alls. IstĂ€llet utnyttjade Tyringe sitt första numerĂ€ra överlĂ€ge tidigt i matchen, nĂ€r man gjorde 1–0.

– Nej, det var för dĂ„ligt, konstaterar VH-trĂ€naren nĂ€r han summerar lagets powerplay-spel.

Han fortsÀtter:

– Jag vet inte hur mĂ„nga minuter vi har i PP, men vi attackerar inte tillrĂ€ckligt. Det Ă€r för dĂ„ligt.

VH Àr nu ny jumbo i den södra serien och spel i Allettan uteslöt VH-trÀnaren redan för nÄgra omgÄngar sedan, av förklarliga skÀl.

Hur ser du pÄ att ni nu ligger sist i tabellen?

– Tabellen ljuger inte. Vi ligger dĂ€r vi ligger av en anledning. Ofta har vi Ă€ndĂ„ gjort bra prestationer, men det har inte rĂ€ckt. Sen har vi kanske inte haft nĂ„got mĂ„lvaktsspel som heller rĂ€ddat upp oss under sĂ€songen. Vi har möjligtvis förtjĂ€nat fler poĂ€ng Ă€n vad vi har, men man kan inte göra sĂ„ mycket Ă„t det nu.

Framöver vÀntar en tuff period för VH, med matcher mot Troja, Kalmar, Mörrum och Nybro.

Hampus SylvegÄrd fick se sitt lag falla, för nionde matchen i rad.
Hampus SylvegÄrd fick se sitt lag falla, för nionde matchen i rad.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!