Tränarens hyllning till gamla laget: "Kommer lyfta"

Karlskrona vinner i stort sett alltid mot Vimmerby Hockey. Så har det åtminstone varit de senaste säsongerna. Men KHK-tränaren Eric Karlsson lyfter ett varningens finger inför onsdagens möte. "VH borta är en av de tuffaste bortamatcherna under säsongen".

Eric Karlsson är tränare i Karlskrona HK. På onsdag kommer han hem till Vimmerby ishall, för att möta VH.

Eric Karlsson är tränare i Karlskrona HK. På onsdag kommer han hem till Vimmerby ishall, för att möta VH.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2022-02-08 21:10

Nybro Vikings och Karlskrona HK ser ut att göra upp om seriesegern i den södra Allettan. När lagen möttes i fredags åkte Blekingegänget på en rejäl smäll, då man föll med hela 8–0.

– Det var väl egentligen en kollektiv kollaps, ett bottennapp. Vi blev straffade för allt svagt vi gjorde och det är klart att det inte är okej, menar KHK:s tränare Eric Karlsson. 

Hans lag studsade ändå tillbaka direkt, när man besegrade toppkonkurrenten Väsby med 5–3 på hemmais i söndags. Och nu väntar en match mot Karlssons gamla lag: Vimmerby Hockey. Ett lag som han varit med och besegrat flera gånger. Faktum är att KHK vunnit sju raka matcher (inklusive en skrivbordsseger) mot VH.

– Det är alltid en av de tuffaste bortamatcherna under säsongen. Visst, nu har vi lyckats vinna mot dem flera gånger, där det varit lite tillfälligheter och lite form inblandat. Men det kommer bli supertufft, säger han. 

Det är inte bara tränaren som tidigare figurerat i VH. Även backen Christoffer Rasch och forwarden Oscar Gustafsson spelar numera i KHK. Den förstnämnde kommer däremot inte att finnas på isen i Vimmerby på onsdag.

– Nej, Christoffer har en handskada och blir borta resten av säsongen. Det är tråkigt, för han började säsongen jättebra, säger Karlsson, som samtidigt berömmer Oscar Gustafsson.

– En riktig karaktärsspelare. Jag tycker att han också adderat det fysiska och fått lite mer rakhet i sitt spel. Han är supernyttig och jag hade inte bytt bort honom för någon. 

Karlskrona skuggar serieledande Nybro i den absoluta tabelltoppen och får ses som favoriter i matchen mot VH. Eric Karlsson varnar dock för en detalj i VH:s spel som hans lag måste se upp med.

– De flyttar pucken väldigt väl genom mittzon och vill saxa sig igenom. Nyckeln för oss blir att vara tajta och kompakta. 

Ni har spelat 16 matcher och mött alla lag i den södra Allettan. Vilka lag sticker ut rent spelmässigt?

– Vi blev ju överkörda av Nybro, så det är klart att det finns en brutal kvalitet i deras trupp. Väsby är väldigt stabila och tuffa. Även Kalmar måste nämnas eftersom de är svårspelade och har ett effektivt presspel. Sen är alla lag bra på olika sätt. Tar vi ett sånt lag som Vimmerby, så är de bäst i serien på att flytta pucken när de väl får till det och kommer in i ett "flow". I grundserien fick de stor utdelning men har haft det tuffare i Allettan. Jag tror VH kommer lyfta i tabellen nu mot slutet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!