Tränarförändring i VH – sportchefen ersätter Jones

Hasse Jones ut. Pelle Johansson in. Här berättar sportchef Johansson och Hasse Jones varför förändringen görs – och om spelare som kan vara på väg in. "Vi har ögonen öppna och vi siktar på att få in en eller två nyförvärv".

Hasse Jones får lämna Vimmerby Hockey. Han ersätts av Pelle Johansson.

Hasse Jones får lämna Vimmerby Hockey. Han ersätts av Pelle Johansson.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-12-13 13:17

Under tisdag förmiddag kom nyheten att Vimmerby Hockey gör en förändring på tränarsidan. Hasse Jones lämnar sitt uppdrag som assisterande och ersätts av sportchefen Pelle Johansson. 

– Hasse har inte kunnat vara med på is på grund av sin onda höft under ganska lång tid. Och det är bra att det är flera ögon och personer som är med på isträningarna, säger Pelle Johansson när Sporten pratar med honom på tisdagen. 

Hur får du ihop sportchefsrollen och vad det innebär, med att dessutom vara tränare?

– Ja, det blir förstås ett pussel, men det tror jag kommer att fungera bra. Vi tyckte också att det här var den smidigaste lösningen i det här läget. Det är inte det allra lättaste att få in en assisterande vid den här tidpunkten. 

Hasse Jones säger så här om att lämna VH: 

– Jag har dragits med höftproblem under en lång tid nu. Klubben visste om förutsättningarna innan jag tillträdde som assisterande. Och, ja. Det har varit kämpigt emellanåt och nu har jag fått tid för röntgen i januari. Vi får se vad det leder till. Jag har knappt kunnat gå när det varit som värst. 

Jones berättar att det inte var på hans initiativ som gör att han nu lämnar: 

– Nä, jag fick det till mig i måndags och jag har full förståelse. Man måste vara två tränare på isen när man spelar i Hockeyettan. Så det är absolut inga hard feelings. Jag kommer att dyka upp på träningarna framöver och hälsa på grabbarna. 

Han fortsätter: 

– Jag tror att det kommer att gå bra resterande del av säsongen. Det finns så mycket talang i det här laget. Det gäller bara att få ihop alla delar. 

Pelle Johansson får nu alltså ta på sig rollen som assisterande tränare i laget, något som han känner till. Han har varit tränare tidigare. Bland annat då kring A-laget. 

– Ja, haha. Men det var väldigt länge sen. Mer i närtid är att jag har hjälpt till på ungdomsnivå i klubben, säger han. 

Vad hoppas du kunna bidra med som assisterande?

– Som jag sa innan så är det kanske framför allt att det är en tränare till som är med på isen. Det kan vara bra att flera ledare ser spelarna på isen, i träning, och kan pusha och driva på. Sen känner jag förstås killarna i rollen som sportchef. 

Tränaren Hampus Sylvegård säger så här: 

– Det är tråkigt för Hasse, men så här blir det ibland. Det här tror jag ändå blir bra för gruppen. Vi får också in en ny röst, trots att spelarna känner Pelle sedan innan. 

Sylvegård berättar att laget fortsätter att träna till början av nästa vecka, innan spelarna åker hem för att fira jul. 

– Det kan vara skönt för dem att komma hem och ladda batterierna och få ny energi. Vi återsamlas måndagen den 26 december, två dagar innan starten i vårserien. 

I kommande vårserie möter Vimmerby nio lag. De tre första går till playoff, medan de två sista får kvala sig kvar i ettan. 

Kommer ni förstärka laget?

– Det är inte omöjligt. Vi har ögonen öppna och vi siktar på att få in en eller två nyförvärv, säger Pelle Johansson. 

På vilka positioner?

– Som det ser ut nu är det en back och en forward. Förhoppningsvis kan det hända något snart, men det vet vi inte än. 

Enligt uppgifter till Sporten så kommer VH utöver de fyra lagen i södra serien att få möta Linden, Forshaga, Köping, Huddinge och Segeltorp. 

VH-spelarna kommer att få höra en ny röst i tränarbåset och på isträningarna.
VH-spelarna kommer att få höra en ny röst i tränarbåset och på isträningarna.
Preliminär serieindelning

Mörrum

KRIF

Borås

Tyringe

Vimmerby

Köping

Huddinge

Linden

Segeltorp

Vallentuna

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!