Lundh om Allettan: "Väldigt jämn serie"

Vimmerby Hockeys tidigare tränare Staffan Lundh återfinns numera i Skövde. Sporten tog ett snack med honom inför Allettan. "Jag tror på en väldigt jämn serie", säger han.

Förre VH-tränaren Staffan Lundh kommer tillbaka till Vimmerby som tränare för Skövde nästa vecka.

Förre VH-tränaren Staffan Lundh kommer tillbaka till Vimmerby som tränare för Skövde nästa vecka.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-12-24 11:25

Staffan Lundh gjorde en säsong som tränare för Vimmerby Hockey för två år sedan. Ifjol vände han hem och tog över Skövde IK. Då kom laget tvåa i grundserien, men räckte inte till alls i Allettan där laget hamnade sist.

Den här säsongen har Skövde övertygat och via 15 segrar och tre förluster säkrade de segern i grundserien.

Vad har varit skillnaden?

– Vi är mycket mer homogena som lag och känns klart bättre. Vi har två bra målvakter och det ger en väldig trygghet. Sedan har vi fått in ett par nya spelare som blivit den förstärkning som vi hoppats på.

Är det några spelare som stuckit ut?

– Nej. Vi är mer av en lagmaskin där alla formationer kan bidra. Vår fjärdekedja kvitterade i derbyt mot Mariestad och gjorde ett viktigt mål när vi slog Tranås. Jämför man med lokalkonkurrenten Mariestad så har de en väldigt vass förstaformation som de lever mycket på. När de inte får till det blir de sårbara.

Skövde och Mariestad fick sällskap av Tranås och Dalen från den västra grundserien till Allettan södra.

– Tranås är också ett väldigt bra lag. De är stabila och tuffa att möta. Dalen känns inte lika spetsiga som förra säsongen, men det kan ändå vara farligt att räkna bort dem.

I Allettan börjar Skövde hemma mot Visby/Roma innan de gästar Vimmerby. En match som Lundh ser fram extra emot med tanke på att Skövde aldrig fick möta VH förra säsongen.

Hur bra koll ha du på VH nu?

– Jag känner ju till många spelare från min tid där. Dessutom har jag följt deras matcher lite extra sedan det blev klart att vi skulle hamna i samma serie. Jag vet ungefär hur de spelar, men det går inte att scouta ett lag fullt ut. 

Karlskrona vann den södra grundserien före Kristianstad, Halmstad, Vimmerby och KRIF. 

Hur ser du på lagen från den södra serien?

– Karlskrona har hög potential förstås. Annars tror jag att det kan bli en väldigt jämn serie. Alla lagen är så pass bra att har du en dålig dag blir det jobbigt. Allettan känns väldigt öppen med tanke på att lag som Kalmar och Nybro som brukar gå långt är i Allsvenskan nu.

Skövde har inte agerat på spelarmarknaden under uppehållet. Däremot har laget sparade resurser i truppen.

– VI har en spelare som varit långtidsskadad, men är på väg tillbaka i spel. Dessutom finns förhoppningar om att Ludvig Vännström kan komma tillbaka efter sin sjukdom. Det låter som han kan börja träna runt nyår. Sedan får vi se när han är redo för spel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!