Toronto drar i från efter förlängningsvinst

Toronto besegrade Tampa Bay i det fjärde åttondelsmötet i Stanley Cup och leder nu serien med 3–1 i matcher.

Torontos William Nylander gjorde tre assist mot Tampa Bay.

Ishockey2023-04-25 05:32

Gästande Torontos vinst satt dock långt inne. Efter två perioder låg kanadensarna under med 4–1 och det var först i förlängning som matchen avgjordes.

I tredje perioden hämtade Toronto i kapp och gjorde tre mål – de två första av Auston Matthews assisterad av William Nylander. Efter ytterligare ett mål av Morgan Reilly var ställningen 4–4 och det blev också slutresultatet efter ordinarie matchtid.

Fyra minuter in i förlängningsperioden var Nylander framme igen och spelade fram Alexander Kerfoot som satte det avgörande 5–4-målet.

Tampa Bays svenske poängmaskin Victor Hedman gjorde visserligen inga mål men noteras för två assist.

Lagen möts härnäst natten mot fredag och då har alltså Toronto chans att avgöra serien, som spelas i bäst av sju matcher.

– Vi vet alla att det långt ifrån klart än. Vi måste fokusera om. Njuta av den här (vinsten) men den fjärde (matchen) är helt klart den svåraste att vinna, säger tvåmålsskytten Matthews efter matchen.

I det andra mötet i östra konferensen utjämnades serien mellan New York Rangers och New Jersey Devils till 2–2 efter det att New Jersey vunnit med 3–1.