Toppmatch av Wigley: "Blundade och sköt"

Ett vackert mål, en målgivande passning - och en stark spelmässig insats. Mathias Wigley var isens kung när Vimmerby vann. "Det gick bra", säger han med ett leende efter matchen mot Mörrum.

Mathias Wigley gjorde en mycket bra match mot Mörrum.

Mathias Wigley gjorde en mycket bra match mot Mörrum.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2019-12-28 18:55

Mathias Wigley gör sällan eller aldrig en dålig match. Stämmer inte spelet fullt ut, tar han ändå alltid det hårda jobbet för laget – i båda riktningarna. 

Mot Mörrum stämde det mesta för VH-centern. 

–  Jag tycker att vi gör en bra match och vi kom ut väldigt starkt. Det var stor skillnad på hur det var när vi var här senast, säger 25-åringen. 

Wigley visade vägen med sitt spel och sin attityd – och det var också han som gjorde matchens första mål. En delikatess. 

–  Ja, det var snyggt. Rasch fick en puck från blå, höll i bra och hittade mig framför mål. Jag blundade och sköt... 

Var det så?

– Nja, inte riktigt kanske, men det var bara att skjuta. Det var ett bra läge. 

Pucken gick rakt upp i nättaket. 

– Det var skönt att vi fick det där målet. Det var vi verkligen värda. 

Efter en Mörrum-kvittering kort efter 1-0-målet var det oavgjort inför sista perioden. Matchen stod länge och vägde, men till slut vägde den över för Vimmerby. Och återigen var Wigley högst delaktig. 

– Jag tog pucken bakom deras kasse, sedan missade jag första passningen till Salo (Niklas). På andra försöket gick det bättre. 

Salo tog tillvara på passningen och avgjorde med sitt 2-1-mål. 

–  Det här var en perfekt start för oss och vi slog aldrig av på farten. Vi gör en bra match och jag tycker att det stämde jäkligt bra med i vår kedja med Popovic (Max) och Oscar Gustavsson. 

Det är bara att hålla med. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!