Timrå reste sig – men Örebro till semifinal

Örebro såg ut att gå mot en kross i den sjunde och avgörande kvartsfinalen – sen vaknade Timrå i tredje perioden. Men närkegänget lyckades hålla undan och vinna superdramat efter 3–2 hemma i en kokande Behrn arena. –Över de här sju matcherna är vi det bättre laget och vinner rättvist, säger Örebroforwarden Christopher Mastomäki till C More direkt efter matchen.

Örebro är klart för semifinal.

Ishockey2023-03-29 21:29

– Vi har inte fått det att stämma 100 procent, nu ser vi fram emot semifinalerna, fortsätter Mastomäki.

Örebro inledde kvartsfinalserien med två raka segrar och hade som mest tre matchbollar – men Timrå reste sig och tvingade till sist fram en sjunde match.

Men på onsdagskvällen, i en fullsatt Behrn arena, kunde örebroarna till slut fira att laget är klart för semifinal – för andra gången i klubbens historia.

Hemmalaget som kastade om lite i kedjorna började piggt. Efter halva första perioden styrde Linus Öberg elegant in pucken bakom målvakten Jacob Johansson i powerplay. Örebroforwarden som ska ha gjort klart med Frölunda inför nästa säsong gjorde därmed sitt fjärde slutspelsmål.

Tremålsledning efter andra

– Vi flyttar pucken bra, och det är det som gör ett bra powerplay, sade målskytten Öberg till C More efter första perioden.

– Vi spelar ändå ganska bra iallafall jämfört med förra matchen. Mer energi idag och vinner framförallt närkamperna och sätter mer press, tillade han.

Drygt sex minuter in i andra perioden utökade forwarden Oliver Eklind hemmaledningen när han avslutade ett vackert anfall med att sprätta upp 2–0 i nättaket.

Och efter drygt halva matchen stormade Örebro vidare mot semifinal när Milton Oscarsson styrde in 3–0 intill stolpen, snyggt framspelad av Linus Öberg.

Vaknade i tredje

Timrå kom sedan ut i flygande fart efter andra periodpausen.

Tidigt i tredje perioden fick gästerna nödvändig energi när backen Jacob Stenqvist skickade in 3–1 bakom Örebromålvakten Jhonas Enroth.

Och efter knappt 13 minuter tryckte Anton Lander in 3–2 i powerplay – och Timråkaptenen gjorde då mål tredje matchen i följd.

Men närmare än så kom inte Timrå trots en rejäl anstormning på slutet mot Örebromålvakten Jhonas Enroth som storspelade.

Örebro möter nu Skellefteå i semifinalen.

Fakta: Semifinalerna i SHL-slutspelet