Timrå reste sig – men Örebro till semifinal

Örebro såg först ut att gå mot en kross – sen vaknade Timrå och tryckte på mot storspelande målvakten Jhonas Enroth i den sjunde och avgörande kvartsfinalen. Men Närkegänget lyckades hålla undan och vinna superdramat efter 3–2 hemma i en kokande Behrn arena. –Man känner mycket glädje nu. Över sju matcher så tycker jag att vi var det bättre laget, säger Enroth.

Örebro är klart för semifinal.

Ishockey2023-03-29 21:16

Örebro inledde kvartsfinalserien med två raka segrar och hade som mest tre matchbollar – men Timrå reste sig och tvingade till sist fram en sjunde match.

TT: Läget blev ganska pressat till sist, eller hur kändes det?

– Äh jag vet inte… Vi kände att vi var ett lag som gått runt på fler spelare och vi var väl bättre i alla matcher förutom match sex kanske.

TT: Och nu väntar Skellefteå i semifinal. Vad talar för Örebro?

– Att vi har ett jävla bra slutspelslag, tycker jag. Vi är stora och fräscha och har som sagt gått runt på mycket folk i den här matchserien, så vi känner oss fräscha inför semifinalen.

Öbergs fjärde slutspelsmål

Örebro som kastat om lite i kedjorna började piggt på onsdagskvällen i Behrn arena. Efter halva första perioden styrde Linus Öberg elegant in pucken bakom målvakten Jacob Johansson i powerplay. Örebroforwarden som ska ha gjort klart med Frölunda inför nästa säsong gjorde därmed sitt fjärde slutspelsmål.

– Vi flyttar pucken bra, och det är det som gör ett bra powerplay, sade målskytten Öberg till C More efter första perioden.

– Vi spelar ändå ganska bra iallafall jämfört med förra matchen. Mer energi i dag och vinner framförallt närkamperna och sätter mer press, tillade han.

Drygt sex minuter in i andra perioden utökade forwarden Oliver Eklind hemmaledningen när han avslutade ett vackert anfall med att sprätta upp 2–0 i nättaket.

Och efter drygt halva matchen stormade Örebro vidare mot semifinal när Milton Oscarsson styrde in 3–0 intill stolpen, snyggt framspelad av Linus Öberg.

Timrå vaknade rejält

Timrå kom sedan ut i flygande fart efter andra periodpausen.

Tidigt i tredje perioden fick gästerna nödvändig energi när backen Jakob Stenqvist skickade in 1–3 bakom Jhonas Enroth.

Och efter knappt 13 minuter tryckte Anton Lander in nästa puck i powerplay. Timrås rejäla anstormning fortsatt ända till slutsignalen – men Jhonas Enroth stod hela tiden i väg.

TT: Vad känner du som står där längst bak när de trycker på?

– Det är klart att det blir spännande, Timrå gör en jäkla push där på slutet. Men för egen del försöker jag bara ta det lugnt och spela hockey och inte tänka allt för mycket på omständigheterna.

Fakta: Semifinalerna i SHL-slutspelet