Tighta matcher när Allettan drog igång

Det var inte bara Vimmerby Hockey som hade premiär i Allettan i söndags. Flera lag var i farten. Så här gick det.

Mörrum vann premiären mot Huddinge efter straffar.

Mörrum vann premiären mot Huddinge efter straffar.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-01-11 11:04

I fredags rivstartade Allettan på Gotland. Visby/Roma tog emot HC Dalen. Det blev småländskt för hela slanten. Dalen käkade upp Visby och vann med hela 6–1. I söndags spelade de resterande åtta lagen. Det fanns en gemensam nämnare i de fyra matcherna. Det var tight, ovisst och dramatiskt. 

Som ni säkert vet så vann Vimmerby premiären mot Skövde med ett nödrop. Gästerna låg på hårt för en kvittering, men VH höll undan och vann med 2–1. Övriga tre matcher slutade så här: 

Troja–Karlskrona: 2–1

KHK fick en bra start och tog kommandot. Men seriesegrarna i södra Hockeyettan malde till slut ner Karlskrona och vann med uddamålet, där Victor Romfors blev segerskytt efter 54:21. Vimmerbykillen Eric Karlsson tränar numera Karlskrona efter att Mats Lusth fått kicken. Troja sköt överlägset flest skott på mål i matchen: 48–25. 

Mörrum-Huddinge: 4–3 (straffavgörande)

Khalid Ibrahim. Där har ni matchvinnaren för Mörrum. Blekingegänget vann på straffar och såg till att ett lag från den södra Hockeyettan vann ytterligare en jämn premiärmatch i Allettan. Mörrums starka trio med Marcus Paulsson, Adam Ingvarsson och Hampus Mélen inte oväntat inblandade i samtliga tre hemmamål under ordinarie tid. 

Nybro–Mariestad: 4–3 (straffavgörande)

Tillknäppt, dubbla hängslen på, defensivt fokus? Nej, inte alls. Det var fullt fart direkt när Nybro och Mariestad premiärspelade. Första perioden bjöd på fem mål. Oavgjort till slut, där straffar fällde avgörandet. Janne Väyrynen fixade tvåpoängaren till Nybro. 

Så spelas nästa omgång: Huddinge-VH, Karlskrona-Nybro, Mariestad-Mörrum, Dalen-Troja, Skövde-Visby. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!