Alla 14 lag i Hockeyallsvenskan var i farten under måndagen. Och det var en hel del bekanta namn som klev fram under kvällen. Här följer en genomgång från matcherna.

Jakob Heljemo, Hampus Harlestam, Christoffer Törngren och Måns Carlsson gjorde alla poäng under måndagen.

Ishockey2021-12-28 19:40

Tingsryds AIF–AIK 2–5

Vimmerbykillen Jakob Heljemo var tillbaka i TAIF efter en kortare tids sjukdom och levererade direkt. Mot AIK gjorde han 2–4-målet för TAIF i slutet på den andra perioden. Hans lag förlorade till slut med 2–5. Lagkamraten Sebastian Åkesson, som spelade i Vimmerby mellan 2017 och 2019, noterades för en passningspoäng. Det var till TAIF:s 1–2-reducering i den första perioden.

Västerviks IK–HV 71 5–2

VIK slog topplaget HV på hemmais. Frödingesonen Christoffer Törngren gav HV ledningen (1–2) i mitten på den andra perioden. Mattias Wigley (Västervik) och Jesper Kokkonen (HV 71) var två andra med ett förflutet i Vimmerby Hockey som fanns med på isen. Ingen av dem noterades för poäng.

Södertälje SK–Troja/Ljungby 2–3 (efter förlängning)

Tabelljumbon Troja tog en välbehövlig seger borta mot SSK. Men det krävdes förlängning – och där var det en tidigare VH-spelare som avgjorde. Backen Kevin Karlsson satte dit 2–3-målet för Troja drygt två minuter in i förlängningen. Karlsson noterades även för en passningspoäng till lagets 0–1-mål. Vimmerbys tidigare poängkung Roman Semjonov lirar också i Troja numera, efter att ha lämnat Tingsryd. Han var med och spelade fram Victor Öhman när man utökade sin ledning i den andra perioden.

BIK Karlskoga–Almtuna IS 4–3

Jesper Norbäck och Hampus Harlestam i Almtuna har båda tidigare representerat Vimmerby. Båda gjorde också poäng när Almtuna föll efter förlängning. Norbäck spelade fram till lagets ledningsmål i början av matchen. Harlestam gav laget ledningen (2–3) i början av den tredje perioden. Det räckte dock inte. Karlskoga kom tillbaka och avgjorde i overtime.

Mora IK–MoDo Hockey 4–3

Ännu en match som avgjordes i förlängning – och ännu en match där en tidigare VH-spelare skrev in sig i poängprotokollet. Överraskaskande nog gjorde Markus Modigs (ligger fyra i poängligan) inga poäng för sitt MoDo. Istället var det Måns Carlsson och Mora som vann. Carlsson öste som bekant in poäng för Vimmerby säsongen 2018/2019 och gör nu sin tredje säsong i Mora. Mot MoDo spelade han fram till deras 3–2-mål i mitten på den tredje perioden.