Tidigare VH-konkurrent värvar hårt

Många lag i Hockeyettan värvar och har värvat hårt. Det gäller inte minst Vimmerbys seriemotståndare i grundserien, Tyringe. Laget har nu sju utländska spelare i truppen.

Tyringe har värvat flera spelare från Nordamerika.

Tyringe har värvat flera spelare från Nordamerika.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2021-01-29 12:42

Det är alltså inte bara lagen i toppen, alltså Allettan, som rustar och ser om sina lag. Det gäller även i hög grad de som försöker säkra nytt kontrakt i Hockeyettan. Med serieomläggningen som väntar är som kanske bekant förutsättningarna tuffare än vanligt. De fyra sist placerade lagen i södra Vårserien får kvala. 

Skånelaget Tyringe, som Vimmerby besegrade två gånger i höstas, gör allt vad de kan. 

– Vi har inte så mycket val. Det är viktigt att hålla sig kvar nu när de ska ta bort lag. Vi blir tvungna att satsa, säger sportchefen Filip Steensbjerre till HockeyNews.se.

Förstärkningar har anslutit från andra sidan Atlanten i form av Matt Gaudreau, Jackson Cressey och bröderna Max och Sam Coetta. Sedan tidigare spelar även Matthew Cuce, Tanner Butler och Zane Steeves i Tyringe. 

– Antingen går man till väst eller till öst, vi har valt att gå över Atlanten, det har funkat bra för oss tidigare, säger sportchefen Steensbjerre vidare till HockeyNews.se.

Tyringe är just nu jumbo i Vårserien med tre poäng på kontot. Upp till tredjeplatsen (Kalmar) och säker mark har skåningarna nio poäng. 13 matcher återstår. Halmstad Hammers toppar serien klart, där Hanhals och Kalmar är tvåa och trea. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!