VH-duo tar inte plats – lånas ut till klubb i tvåan

I kväll har Vimmerby seriepremiär mot Kristianstad. Då tar inte Adam Dahl och Adam Lindblad plats. De kommer ändå att spela hockey i helgen – för Sölvesborg. "Det såg jag inte komma direkt för några dagar sedan", säger Dahl.

Nä, det blir ingen premiär för Adam Dahl för VH mot Kristianstad. Istället lånas han och Adam Lindblad ut till Sölvesborg.

Nä, det blir ingen premiär för Adam Dahl för VH mot Kristianstad. Istället lånas han och Adam Lindblad ut till Sölvesborg.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-09-29 11:25

Det är snabba ryck i hockey. Adam Dahl och Adam Lindblad vet. 

På lördag drar duon söderut, till Blekinge och Sölvesborg. För premiärmatch i Hockeytvåan. 

Hur kommer det här sig?

– Tydligen hade Sölvesborg hört av sig till Hampus (Sylvegård, VH-tränare) och sagt att de behövde spelare till sitt lag. Och på den vägen är det om jag förstår det rätt, säger Adam Dahl, som för första gången i karriären tagit plats i Vimmerbys trupp den här säsongen. 

Något spel i premiären mot Kristianstad under fredagskvällen blir det alltså inte, utan lir för Sölvesborg i Sölveshov. 

Hur ser du på det?

– Som en stor utmaning. Det kommer bli en spännande utflykt och se hur det är där. Jag har ingen koll på vare sig klubben eller spelarna i laget. På något sätt gynnar det både mig och Adam (Lindblad), Vimmerby och Sölvesborg. Vi behöver spel på seniornivå för att utvecklas och då blev det så här. 

Adam Dahl säger vidare att det troligtvis handlar om en utlåning för en eller två matcher. 

– Det är inte omöjligt att det blir spel i fler matcher i tvåan, men då kanske på närmare håll. Det är ju ganska långt till Sölvesborg. 

Helst av allt vill Dahl och Lindblad förstås spela för moderklubben i Hockeyettan, men i den tuffa konkurrensen om platserna i VH får de just nu nöja sig med spel i den lägre divisionen – och Sölvesborg. På lördag debuterar de för klubben, mot Åseda. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!