Tampa krossade Toronto – Hedman skadad

Två svenskmål räckte inte för Toronto. Tampa Bay vann komfortabelt med 7–3 i nattens första Stanley Cup-omgång i den östra konferensen. –Jag spelade som skit, säger målvakten Ilja Samsonov enligt Aftonbladet.

Torontos svenske forward William Nylander firar sitt mål i den andra perioden.

Ishockey2023-04-19 05:32

Torontosvenskarna William Nylander och Calle Järnkrok gjorde varsitt mål på hemmaplan mot Tampa Bay.

Men det hjälpte föga.

Bortalaget gjorde fyra i powerplay och vann till slut med förkrossande 7–3. Efteråt var Torontos målvakt Ilja Samsonov stark kritisk – främst till sin egen insats.

– Jag var skit, konstaterade ryssen kort och koncist.

Hedman skadad

Tampa inledde matchen med tre mål i rad. William Nylander reducerade till 3–2 i den andra perioden, efter att lagkamraten Ryan O'reilly gjort ett första mål för Toronto drygt fem minuter tidigare.

Men Toronto, som inte har vunnit Stanley Cup sedan 1967, drog på sig utvisningar och Tampa Bay gjorde ytterligare tre mål i powerplay innan perioden var slut.

Efter ytterligare ett Tampa-mål i den tredje perioden reducerade Calle Järnkrok till 7–3, vilket blev matchens slutresultat.

Trots storsegern var allt inte frid och fröjd i Tampa-lägret. Svenske poängmaskinen Victor Hedman utgick skadad efter den första perioden. Det är i nuläget oklart hur pass allvarligt skadan är.

– Jag blev lite överraskad över hans skada. Vi hoppas att det inte är allvarligt, men vi vet inte förrän vi vaknat i morgon, säger tränaren Jon Cooper.

Mika målskytt i Rangers

Även New York Rangers bortavann mot New Jersey i deras första slutspelsmatch.

Rangers Chris Kreider blev tvåmålsskytt och lagkamraten Adam Fox noterades för fyra assist i matchen som slutade 5–1. Även Mika Zibanejad, som fyller 30, hamnade i målprotokollet.

– Jag hade inte kunnat tänka mig något bättre sätt att fira på än det här. Det var väldigt snällt av killarna att göra så många mål, säger födelsedagsbarnet till Aftonbladet.

I den västra konferensen vann Winnipeg mot Vegas med 5–1. Svenske Vegas-centern William Karlsson gjorde ett mål och Winnipeg-centern Adam Lowry blev tvåmålsskytt.

Seattle vann sin premiärmatch mot regerande Stanley Cup-mästarna Colorado med 3–1. Svenske Alex Wennberg gjorde ett mål och en assist för Seattle.

Lagen möter varandra igen i den andra matchen i bäst av sju på torsdag.