Tacklade domaren – stängs av i över ett år

En spelare i Vita Hästen stängs av i över ett år för att ha tacklat en domare så illa att armen bröts, rapporterar Aftonbladet. –Han måste ha fått nån sorts blackout. Det ser inte bra ut, säger Vita Hästens ordförande Fredrik Jensen till TT.

Spelaren stängs av i över ett år. Arkivbild.

Spelaren stängs av i över ett år. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2023-11-21 20:57

Det var i söndags, under Vita Hästens match mot Motala, som händelsen inträffade i ett av sarghörnen. En tackling som resulterade i att domaren bröt armen delades friskt på sociala medier.

I sitt beslut skriver disciplinnämnden att spelaren "med vårdslös kraft" väljer att "fullfölja en tackling mot en domare trots att han är medveten om att det är en domare han tacklar".

Spelaren stängs av fram till den 31 december 2024.

Vita Hästen – som inför säsongen tvångsdegraderades till den femte och lägsta divisionen i svensk ishockey efter att ha begärts i konkurs – accepterar disciplinnämndens avstängning.

– Jag litar på att de har tagit rätt beslut i den här frågan, säger ordförande Fredrik Jensen och fortsätter:

– Jag tycker jäkligt synd om domaren som skadar sig så illa så att han bröt armen. Det ska inte behöva hända.

Han säger att klubben kommer att följa upp avstängningen och prata med spelaren på onsdag.

– Det tror jag han behöver. Det är klart att det är en chock för honom att bli avstängd så länge, med allt vad det innebär.

I söndags sade klubbens sportchef Jesper Samuelsson att "det är klart att han inte vill tackla domaren". Spelaren själv har nekat till att han hade det som avsikt.

– Jag har sett klippet. Det ser konstigt ut, det gör det. Samtidigt får man lita på vad han säger, att han inte gör det avsiktligt. Han måste ha fått nån sorts blackout. Det ser inte bra ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om