Syvlegård-surr bara timmar innan matchstart: "Fantastiskt kul"

Klockan tickade mot 11:00 när Sporten tog ett snack med VH-tränaren Hampus Sylvegård inför en av klubbens största, kanske den största, matchen någonsin. "Det ska bli fantastiskt kul och jag hoppas att publiken sluter upp", sa han några timmar innan matchstart.

Foto: I eftermiddag avgörs det. Då spelar Vimmerby Hockey en plats i Allsvenskan nästa säsong.

Ishockey2024-04-20 11:28

På vägen ner till redaktionen denna lördagsförmiddag mötte jag ett gäng spelare i Halmstad Hammers, som var ute och promenerade och njöt av den sköna vårsolen. Hur de tänker och resonerar inför eftermiddagens match vet jag förstås inte. Finns det någon anspänning där överhuvudtaget med tanke på att de sedan tidigare spelat bort sina chanser till en allsvensk biljett?

Mer intressant är då förstås hur anspänningen kommer att vara bland Vimmerbys spelare. 

Så här resonerar Hampus Sylvegård kring det:

– Det är klart att det kan finnas en viss anspänning och att några spelare kanske "kramar" klubban lite extra hårt, men samtidigt tror jag faktiskt inte det. Killarna har klarat av det bra under hela säsongen. Sen är det såklart en speciell match. För många är det här den största matchen i karriären, men vi uppmuntrar dem till att försöka gå ut och spela avslappnat och så som de gjort hela tiden. 

Du då. Känner du av att det här en speciell match?

– Jag ska villigt erkänna att jag kände av det igår, men idag är jag samlad och bara riktar energin på vad vi ska göra. 

undefined
Kristianstad och Vimmerby har det bästa utgångsläget att nå Allsvenskan.

En sak är helt säker. Det kommer att bli ett drama utan dess like den här lördagen, då det står mellan tre lag om en plats i Allsvenskan säsongen 2024/25: Kristianstad, Vimmerby och Hudiksvall. 

Alla tre inblandade lag möter motståndare som inte kan nå den där åtråvärda platsen. VH-tränaren är trots det beredd på en stentuff match, mot en svår motståndare. 

– Vi har vunnit och förlorat varannan match mot Halmstad den här säsongen. Det kommer att krävas stenhårt jobb och en topprestation för att vi ska kunna vinna. I det här läget kan vi inte titta på målskillnad och såna saker, utan bara fokusera på att vi ska försöka vinna. Vi kommer självklart ha stenkoll på hur det går i de andra två matcherna och eventuellt anpassa oss beroende på vad resultatet är i de matcherna. 

Sylvegård passar också på att lägga över pressen på Kristianstad och Hudiksvall:

– De har större press på sig än oss och har satsat mycket mer pengar än vad vi har gjort. Ibland får man stanna upp och ha lite perspektiv på saker och ting. Vi har gjort en fantastisk säsong och är tvåa inför den sista avgörande matchen i kvalserien. 

Är det några förändringar i laget?

– Nej. Det är samma spelare som i senaste matchen. 

Kan Oskar Humble spela?

– Det får vi se. Han är aktuell alla fall

Sylvegård hoppas också på stort stöd från VH-fansen i eftermiddag:

– Vi har haft jättebra stöttning hela säsongen och det vore kul om hela hallen fylls idag. Stödet från fansen ger oss en enorm energi.

Klockan 16:00 är det nedsläpp i Arena Konsult & Konstruktion. 

Det är förmodligen klubbens största match någonsin. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om