SHL-debuten avklarad för Oskar Lindgren

På torsdagskvällen fanns Vimmerby Hockeys backstjärna Oskar Lindgren med i Malmös lag hemma mot Linköping. Det blev förlust med 2–1 i SHL-debuten för Lindgrens gäng. "Jag tycker Oskar skötte sig bra", sa Vimmerbys tränare Hampus Sylvegård om insatsen.

Oskar Lindgren gjorde debut i SHL som inlånad i Malmö Redhawks när laget föll med 2-1 hemma mot Linköping.

Oskar Lindgren gjorde debut i SHL som inlånad i Malmö Redhawks när laget föll med 2-1 hemma mot Linköping.

Foto: Petter Arvidson

Ishockey2023-12-07 22:29

På onsdagen kom nyheten att Vimmerby Hockey valt att låna ut sin backjätte Oskar Lindgren. Malmö Redhawks hade stort manfall på backsidan och ville testa VH-spelaren i matchen mot Linköping hemma.

Istället för att avsluta Hockeyettans grund serie med VH blev det match på allra högsta nivå i Malmö för Lindgren på torsdagskvällen. Han tog plats i tredjefemman och fick spela kontinuerligt. När avgörande 2–1 för Linköping kom i slutet av andra perioden fanns Lindgren på isen för Malmö. Annars kom han undan från debuten med fullgott betyg.

undefined
Vimmerby Hockeys back Oskar Lindgren fick känna på hetluften i högsta serien.

– När man tänker efter så är det hockey vi spelar. Det är en is och det är två mål, det är lite samma som jag är van vid. Men ja, det är två snäpp upp och alla är snabbare och starkare, sa Lindgren i en intervju under TV4 Plays sändning från matchen.

Om Lindgren blir kvar i Malmö och får spela ytterligare återstår att se. Lagets nästa match är mot Skellefteå borta på lördag.

– Det jag vet är att Oskar inte är tillgänglig för spel med oss på söndag mot Tyringe borta. Det blir en karens när han går tillbaka till oss. Han var med på Malmös träning på fredagen. Sedan återstår det att se om han blir aktuell för spel på lördag mot Skellefteå.

Vad tyckte du om hans insats mot Linköping?

– Jag tycker han skötte sig bra. Och det var kul för honom att få den här chansen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!