Svenskar bakom Calgary-seger

Rasmus Andersson dribblade ensam igenom hela Arizona-försvaret och sköt Calgarys segermål i natt. Även lagkamraten Elias Lindholm stod bakom ett mål när Arizona besegrades med 4– 2.

Calgarys Elias Lindholm (mitten) firar sitt mål med Rasmus Andersson (vänster) och Johnny Gaudreau.

Ishockey2022-03-26 07:02

Svensklaget Calgary leder NHL:s pacific division och såg till att behålla övertaget mot tvåan Los Angeles i nattens möte med Arizona.

Efter en mållös förstaperiod kom Calgary i gång och gjorde tre mål på drygt åtta minuter i mittenperioden. Elias Lindholm satte 2–0 i powerplay med ett blixtsnabbt skott i vänsterkrysset, svenskens 32:a mål för säsongen.

I den tredje perioden stod Calgary-försvararen Rasmus Andersson för en imponerande enmansprestation när han från defensiv zon dribblade sig igenom hela Arizona-försvaret och sköt 4–1. Det var 25-åringens blott fjärde mål för säsongen.

Andersson fick dessutom ytterligare ett mål bortdömt strax därpå, för att ha slagit in pucken med handsken.

I Calgary-målet fick Jacob Markström se sig övertrumfad när Arizona satte 4–2 med mindre än två minuter kvar, men närmare än så kom inte bortalaget.

Elias Lindholm ligger med sina 32 mål på 12:e plats i NHL:s totala skytteliga, och är andre bäste svensk efter Nashvilles Filip Forsberg, som är uppe i 36 mål.

RÄTTAT: I en tidigare version förekom en felaktighet om var matchen spelades. Arizona var bortalag och ingenting annat.