Svensk poängfest i NHL

Svenskarna öste in poäng i nattens NHL-ishockey. William Nylander och Mika Zibanejad blev tvåmålsskyttar. Även Calle Järnkrok, Rasmus Dahlin och Victor Olofsson gjorde mål.

Mika Zibanejad gestikulerar efter att han gjort mål i den första perioden i mötet mot Florida.

Ishockey2023-01-24 04:57

New York Rangers Mika Zibanejad gjorde två mål och en assist när Florida besegrades med 6–2.

Svenskens första mål för natten var det 250:e i NHL-karriären.

– Det är så klart roligt. Jag försöker att inte analysera min karriär när jag fortfarande är i den och förhoppningsvis har några fler goda år kvar, säger Zibanejad efter matchen.

29-åringen gjorde 2–1 i powerplay i slutet av första perioden, samt 5–1 efter drygt åtta minuter i den tredje perioden.

Nylander tog fyra poäng

Även Torontos William Nylander bjöd på poängfest i den andra perioden under nattens möte mot New York Islanders.

Drygt fem minuter in i perioden kvitterade Nylander till 1–1. Islanders Kyle Palmieri var inte sen med att svara, och återtog ledningen för Islanders drygt en minut senare.

Men efter knappt åtta minuters spel passade Nylander till en fri Tavares som gjorde 2–2.

Ytterligare någon minut senare gjorde den svenske lagkamraten Calle Järnkrok 3–2 framspelad av Nylander och Adam Pelech.

Innan andra perioden var slut gjorde Nylander 4–2. Totalt tog svensken med sig fyra poäng från matchen, som slutade 5–2 till Toronto.

Svenskar dominerade

Det bjöds också på svenskmål i mötet mellan Buffalo och Dallas.

Buffalos Rasmus Dahlin kvitterade till 1–1 i den första perioden och lagkamraten Victor Olofsson gjorde 2–1 i tredje perioden.

Matchen slutade 3–2 till Buffalo, efter mål av Owen Power 56 sekunder in i förlängningen.