Svag offensiv sänkte VH i länsderbyt

Vimmerby Hockey har tagit sig till Allettan åtta säsonger i rad. Det kan bli tufft att göra det för nionde gången. Detta efter en tung förlust i länsderbyt mot Kalmar (1-3). "Vi är passagerare i den första perioden. Det håller inte", säger tränaren Phil Horsky.

Kalmar HC har precis gjort 2-0 i den viktiga matchen mot Vimmerby.

Kalmar HC har precis gjort 2-0 i den viktiga matchen mot Vimmerby.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2019-11-06 22:26

VH kom annars med ett ganska gott självförtroende efter straffsegern mot Halmstad i söndags. Det var en viktig vinst. Så mycket av självförtroende såg vi dock inte så mycket av i den första perioden mot Kalmar. 

–  Vi var inte alls med. Vi tittade på och var inte där, säger Phil Horsky och suckar. 

Han var besviken både på sig själv och laget i den första perioden. 

–  Vi måste förbereda oss bättre till nästa match. 

Horsky fick se förre Vimmerbyspelaren Viktor Crus Rydberg göra 1-0 efter ett mycket vackert anfall. Målet var taget som ur den sovetiska skolan från förr med klapp-klapp-spel. 

Ännu värre blev det en kort stund senare när samme Crus Rydberg hittade Linus Dahlstedt fri framför mål. Pang 2-0. 

–  Vi var passagerare. Ingen tog ansvar, då säger VH-tränaren och suckar. 

Vimmerby hade visserligen ett par bra lägen att göra mål första 20 minuterna. Närmast var Niklas Salo som träffade stolpen. Men offensivt var det ändå trubbigt, precis så som det varit i många matcher på slutet.

I period två och tre ryckte Vimmerby upp sig. Försvarsspelet blev allt bättre, men framåt... nä. Det är något som saknas. VH skapar för lite målchanser och har svårt att etablera längre anfall. Något som Phil Horsky håller med om. 

–  Vi saknar den rätta tron offensivt. Visst har vi ett par bra lägen i matchen, men vi är uddlösa. Men det är bara att jobba på och snart hoppas vi att det lossnar.

Han var märktbart besviken, men hyllar ändå laget för insatsen i de två sista perioderna:

–  Vi höjer oss och killarna visar moral. Det tar vi med oss till nästa match, säger han apropå svårigheten att nu ta sig till Allettan:

–  Jag tittar inte i tabellen. Jag är ingen matematiker, men så länge chansen finns så tror vi på det. 

Tomas Rydén gjorde återigen en stark match i VH-kassen. Men det hjälpte inte. 

–  Jag gör vad jag kan och är nöjd med mitt spel den senaste tiden. Jag tycker att jag tar de puckar som jag ska. Samtidigt är det såklart jobbigt att vi har svårt att göra mål. Just nu saknas det lite framåt, men vi får jobba vidare på det. 

Vad tror du att det beror på att ni gör så få mål?

–  Jag tror att det kan sitta mentalt, att det har blivit någon sorts av spärr. Vi får trycka på i anfallsspelet ännu mer. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!