Sylvegård besviken: "De är hungrigare än oss"

En svag första period. Det blev Vimmerby Hockeys fall i träningsmatchen borta mot Nyköping. VH kom igen mot slutet men fick se sig besegrat med 4–2.

Martin Pärna gjorde mål för Vimmerby Hockey.

Ishockey2023-09-06 21:35

Ett trögstartat VH inledde med en del slarv och pucktapp i egen zon. Hemmalaget tog tidigt ledningen och utökade även till 2–0 i spel fem mot fyra efter att Jakob Karlsson dragit på sig en utvisning.

– De är hungrigare än oss i första samtidigt som vi inte gör vårt jobb. Vi fick inte kontroll på spelet, sa en märkbart besviken Hampus Sylvegård.

Andra perioden bjöd länge på ställningskrig, men det hettade till mot slutet. Filiph Åström fick ett jätteläge för VH i spel fem mot fyra och Hugo Ollila var också ytterst nära att reducera.

2–1 kom istället tidigt i tredje perioden. VH fick en ny chans med en man mer på isen. Då hittade Jakob Karlsson in till Eddie Levin som stod framför mål och klippte till direkt.

Vimmerbylaget såg ut att vara rejält på gång i det läget och vaskade fram ett par fina chanser. Istället kom två nya mål för Nyköping som i princip stängde matchen.

VH reducerade visserligen till 4–2 efter att Carl Sjöberg jobbat fram pucken till Martin Pärna. Närmare än så kom inte VH.

– I tredje gör vi det ändå helt okej, men så tappar vi det momentum vi byggt upp när de göra sina mål. Mycket på grund av grundläggande misstag av oss. Vi får ta lärdom av det här och jobba vidare, sa VH-tränaren som inte ville framhålla någon spelare.

Lagen möts igen i Vimmerby på torsdag nästa vecka.

Målen

1–0 (6.40) Hampus Andersson, 2–0 (13.40) Albin Ivarsson Hamberg, 2–1 (41.24) Eddie Levin, 3–1 (45.22) Elias Stenman, 4–1 (47.40) Ivarsson Hamberg, 4–2 (52.25) Martin Pärna.