Succén fortsätter – Forsberg tvåmålsskytt

Filip Forsberg gjorde två mål när Nashville besegrade Vancouver med 4–2 och gick upp på åttonde plats i NHL:s målliga. –Jag försöker bara göra mitt bästa, och det har gått bra så här långt, säger han till NHL:s sajt.

Filip Forsberg, till höger, gratuleras av Roman Josi efter ett av sina två mål.

Filip Forsberg, till höger, gratuleras av Roman Josi efter ett av sina två mål.

Foto: Mark Zaleski/AP/TT

Ishockey2022-02-02 04:35

Forsbergs 23:e och 24:e mål betydde också att han gjort 13 i de 14 senaste matcherna. Och han toppar svenskligan överlägset, Gabriel Landeskog är närmast med 19.

– För varje år blir jag lite mer mogen, jag lär mig av varje säsong. I år antar jag att det är mitt mindset, att jag tar dagen som den kommer och bara försöker att göra mitt bästa. Det har gått bra så här långt, men halva säsongen är kvar, säger Forsberg.

Det första målet, till 2–1, var en styrning och det andra, till 3–2, var ett slagskott i power play.

Oliver Ekman-Larsson gjorde mål för Vancouver, hans tredje för säsongen.

Mål efter halv minut

New York Rangers satte stopp för Floridas vinstsvit på fyra matcher genom seger med 5–2. Rangers stjärncenter Mika Zibanejad spräckte nollan redan efter en halv minuts spel.

Den 28-årige Huddingesonen behövde inte särskilt mycket istid innan han visat upp sina kunskaper i Madison Square Garden.

Ungefär en halvminut in i matchen fångade svensken upp pucken från anfallande Floridaspelare. Därefter satte han fart och skulle spela fram till Ryan Reaves, men försvarande Gustav Forsling kom emellan olyckligt med klubban, och lurade med sin styrning den egna målvakten Spencer Knight.

– Att möta det där laget är ett väldigt bra test för oss. Jag tycker att vi hade en väldigt bra match. Vi kämpade hårt och för det mesta spelade vi på rätt sätt, säger Zibanejad enligt AP efter matchen.

När Tampa Bay tog emot San Jose hemma i Amalie Arena ordnade Victor Hedman ytterligare en notering i NHL:s digra historieböcker.

Svensken kämpade åt sig pucken vid egna blålinjen i förlängningen, gav sig ut på en åktur i offensiv zon och avslutade med ett välplacerat skott över James Reimers plockhandske.

"Tuff utmaning"

Det var åttonde gången som han avgjorde i förlängningen. Bara fyra andra backar – Brent Burns, Scott Niedermayer, Mike Green och Seth Jones – har gjort fler i NHL:s historia.

– Vi visste att det skulle bli en tuff utmaning. Vi var helt enkelt tvungna att vara tålmodiga, säger Hedman.

Matchen slutade 3–2 till Tampa Bay, och Hedman fick också med sig en assist från matchen.

Mika Zibanejad hade en bra dag i matchen mot Florida.
Mika Zibanejad hade en bra dag i matchen mot Florida.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!