Succén fortsätter: "Det här var något extra"

Hade VH det som krävdes? Kunde man stå emot Huddinges offensiv ännu en gång? Svaret blev ett rykande ja. Framför den stora bortaklacken lyckades man säkra en biljett till nästa playoff-runda.

Konfetti över VH, som nu är klara för den tredje playoff-rundan.

Konfetti över VH, som nu är klara för den tredje playoff-rundan.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-03-06 22:12

Vimmerby Hockeys saga fortsätter. Under fredagen blev laget klart för den tredje playoff-rundan efter att man besegrat Huddinge på bortaplan med 4–3. I ärlighetens namn var det nog mer som en hemmamatch för VH, som hade enormt stöd på läktaren i Björkängshallen från tillresta VH-supportrar. 
– Jag har spelat och coachat framför storpublik men det här var något extra. Vilka fina människor det är. Det var mycket snack bland grabbarna i omklädningsrummet innan matchen. Det var speciellt, säger en belåten Phil Horsky efter matchen. 

Matchen då? Jo, Huddinge inledde starkt och var tvungna att gå för segern, då man förlorat det första mötet i Vimmerby. 1–0 efter den första perioden blev till 2–0 för Huddinge precis i början av den andra. Men bara några sekunder senare reducerade VH:s Christoffer Rasch med ett skott utifrån. Det upprepade sig precis innan slutet av perioden då Huddinge gjorde 3–1 med minuten kvar. Då klev Edwin Johansson fram och satte dit 3–2.
– Vi hade långa byten och hamnade i dåliga situationer i den andra perioden. Så klart är 3–2-målet ett nyckelmoment. 3–1 i periodpausen hade varit något annat, säger Phil Horsky. 
– Inför den tredje perioden sa jag till grabbarna att "första perioden förlorar vi, andra spelar vi oavgjort och tredje vinner vi". 

Han hade helt rätt. I tredje perioden var det som att VH bara hade bestämt sig. Kristoff Kontos och Jesper Norbäck väggspelade sig fram till 3–3, där den förstnämnde skickade in pucken i mål, och sedan klev en annan poängkung fram; Roman Semjonovs. Han fick pucken i ett – vad det verkade – ofarligt läge och bara drog in ledningsmålet i krysset. Den förväntade anstormningen från Huddinge kom aldrig utan VH kunde spela av matchen, vinna med 4–3 och avancera till playoff 3. 
– Det finns ett tydligt go' i det här laget och en förmåga att vinna när vi har kniven mot strupen. Men det känns ändå som att det finns mer att ta av hos oss. Jag tycker att vi har en bra chans i nästa runda och hemmamatchen blir nyckeln. Vi behöver en fullsatt hall på tisdag och jag hoppas att alla sluter upp nu, avslutar VH-tränaren.

Matchfakta

Huddinge–VH 3–4
Poäng: Kristoff Kontos 1+1, Roman Semjonovs 1+1, Christoffer Rasch 1+0, Edwin Johansson 1+0, Wilmer Lindblad 0+1, Jesper Norbäck 0+1, Niklas Salo 0+1, Mathias Wigley 0+1.
Publik: 754.

Huddinge trycktes ned på sin egna hemmaplan.
Huddinge trycktes ned på sin egna hemmaplan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!