Dageryd om succén: "Funkat klockrent"

Som natt och dag. Både för laget och William Dageryd. Backen toppar plusminus-statistiken på +11 och har dessutom bidragit med tre mål och fyra assist. "Vi har byggt vidare på det vi hade i slutspelet under våren. För egen del har samspelet med William Alftberg funkat klockrent", säger Dageryd.

William Dageryd har en väldigt lyckad säsong i VH och toppar plusminus-statistiken för laget.

William Dageryd har en väldigt lyckad säsong i VH och toppar plusminus-statistiken för laget.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-12-05 11:55

William Dageryd gör sin tredje säsong i Vimmerby Hockey. 24-åringen har verkligen klivit fram i höst och spelat en avgörande roll. 

Skillnaden mot grundserien förra året är extrem.

– Då var jag skadad till och från och kom aldrig in i det, säger Dageryd som landade på en assist på 13 matcher då.

Nu står han på tre mål och fyra assist på 16 matcher. Men framförallt har han +11 i plusminus-statistiken. Grunden till de starka siffrorna är att han bara har varit inne på tre av lagets 34 insläppta mål.

– Det är onekligen starka siffror. Men jag kan inte ta åt mig äran själv. Jag har haft ett väldigt bra samspel med min backkollega William Alftberg. Dessutom har både Scott (Hector) och Robin (Christoffersson) varit väldigt duktiga i målet. Det känns tryggt att ha dem bakom sig. De räddar ofta upp om vi gör någon miss.

Hur ser rollfördelningen mellan dig och Alftberg ut?

– Vi trivs väldigt bra tillsammans och tänker hockey på samma sätt. I försvarszon känns det väldigt tryggt och offensivt så turas vi om att följa med upp i anfallen.

Att Dageryd fått fart på sitt poängmakande på senare tid beror till viss del att han fått förtroende i power play.

– Jag spelar med Jakob (Karlsson) och Anton (Carlsson) där och då får man en del assist gratis och fina skottlägen. Det är tacksamt.

Förra säsongen hade VH stora problem under grundserien och fick ta den långa vägen till slutspelet via fortsättningsserien.

I år säkrade laget platsen i Allettan efter segern mot Alvesta förra veckan och har gjort en väldigt stark säsong som helhet.

Vad är skillnaden?

– Vi har fått in många nya spelare som kommit in bra i gruppen. Sedan har vi byggt vidare på det starka spelet vi presterade i slutet av förra säsongen. Vi har en helt annan trygghet spelmässigt nu och har visat det genom att ta poäng av alla lag i serien.

VH avslutar med bortamatch mot Tyringe på söndag.

– Vi ska inte slå oss till ro bara för att vi är klara. Jag vill att vi bygger på vår segersvit och klättrar ytterligare i tabellen, säger Dageryd som ser fram emot att få lite ledigt över jul.

– Jag ska åka hem till Stockholm och träffa familjen i ett par dagar. Det blir en bra uppladdning inför resten av säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!