Strålman: "Ansvaret ligger ju inte på Tomas"

Ett fall framåt, men processen har bara börjat. Samtidigt känner backstjärnan Anton Strålman och hans lagkamrater med den sparkade tränaren Tomas Montén. –Ansvaret ligger ju inte på Tomas. Det är ett lagspel vi håller på med, säger Strålman efter 0–2-förlusten mot Malmö.

Backen Anton Strålman och hans lagkamrater i HV71 föll med 0–2 borta mot Malmö i SHL-ishockeyn.

Ishockey2023-10-24 22:11

I söndags fick Tomas Montén sparken som tränare för HV71 – detta efter att SHL-jumbon förlorat med förkrossande 0–8 hemma mot Malmö. I slutet av matchen fick vakter mota bort upprörda supportrar som tog sig mot HV-båset.

– Det är aldrig kul. Det är ingen som tycker att det är roligt att ligga sist och sparka tränare, och ha fansen som jagar oss. Det är ingen som vill ha det, men det är också läget som vi har satt oss i själva. Det är väl välförtjänt, säger backstjärnan Anton Strålman om turbulensen de senaste dagarna.

"Titta sig själv i spegeln"

Försvararen har gjort 938 NHL-matcher på 16 säsonger i Nordamerika, men vände hem till Sverige i somras och skrev på ett ettårskontrakt med HV71.

Starten i Jönköpingsklubben har dock inte blivit som planerat – HV är jumbo efter 13 omgångar med blott tio poäng.

– Ansvaret ligger ju inte på Tomas. Det är ett lagspel vi håller på med, alla här inne måste titta sig själv i spegeln. Vad bidrar jag med till den här klubben? Och vi har inte bidragit till helheten, säger 37-åringen.

Klubbdirektören Johan Lindbom har tagit klivet ner i båset och sade efter 0–2-förlusten mot Malmö på bortais att spelarna kanske hade fått för mycket nya direktiv. Framför allt märktes det i spelet under den första perioden.

– Det är klart. Det är mycket information, sedan ska man gå ut och ändra det på en femöring, men det gör man inte. Det är en process, man får ta det steg för steg. Sedan lägger vi lite extra energi på defensiven, med tanke på det som varit, säger Strålman.

"Många positiva bitar"

Efter drygt sex minuter av den första perioden tog Malmö ledningen, men 2–0-målet kom först halvvägs in i den sista perioden i numerärt underläge. Jämfört med 0–8-förlusten i lördags mot skåningarna var insatsen i Malmö arena ett fall framåt för HV71.

– Det finns rätt många positiva bitar i vårt spel. Försvarsspelet var bättre, vi bjöd inte på lika många chanser. Den stora bristvaran var väl att vi inte var framför mål tillräckligt mycket, säger Anton Strålman.

Närmast väntar Timrå på bortais för HV71 på torsdag.