Storspel av Sorokin – Islanders vann derby

En storspelande målvakt blev avgörande i New York-derbyt mellan Islanders och Rangers. Islanders bröt sin förlustsvit, medan Rangers svårigheter fortsätter.

New York Islanders målvakt Ilja Sorokin svalkar sig. Puckarna ven runt den ryske målvakten.

Ishockey2022-10-27 05:52

New York Islanders besegrade rivalerna Rangers med 3–0 i NHL-ishockeyn.

Ilja Sorokin lyckades för första gången den här säsongen att hålla nollan, trots att 41 skott skickades mot hans mål.

Tränaren Lane Lamberg hade naturligtvis bara gott att säga om sin ryske målvakt.

– Han var enastående. Han gjorde ett par räddningar tidigt. Jag tycker att han var fantastisk, säger han.

Men Islanders lyckades också tillräckligt väl i offensiven.

– Vi lyckades göra några brytningar och spelade lite snabbare och det resulterade i ytterligare ett par möjligheter för oss, säger tvåmålsskytten Kyle Palmieri.

Islanders bröt därmed en förlustsvit efter tre matcher. Sämre går det för Rangers, som efter derbyt är uppe i fyra raka förluster, även om två av dem skett efter oavgjort vid ordinarie matchslut.

– Varje lag går igenom en under året vid något tillfälle. Vår tuffa svit pågår just nu. Vi måste bara jobba oss igenom det här. Vi har inget annat val. Om jag känner det här laget, och det tror jag att jag gör, så kommer vi inte att lägga oss ned och dö, säger Rangers svenske center Mika Zibanejad.

Josh Bailey gjorde 2–0-målet. Han spelade sin 999:e NHL-match.

Tampa Bay studsade tillbaka direkt, dygnet efter förlusten mot Los Angeles, och tog tredje segern på fyra matcher efter 4–2 mot Anaheim på bortais.

Backveteranen Victor Hedman hade två assists, det första till Nikita Kucherovs 2–1-mål i slutet av den första perioden – det andra öppnade för Nicholas Pauls 4–2 i öppen kasse med två sekunder kvar.

Tampa Bay tog kommandot i den tredje perioden. Brandon Hagels ledningsmål efter 4.27 lade grunden till segern. Hagel är inne i en framgångsrik period. Han har gjort mål i tre matcher i följd.

Anaheim har det jobbigt. Klubben har inte vunnit på sex matcher.

Tampa Bays Victor Hedman (77), Erik Cernak (81) och målvakten Brian Elliott firar 4–2-segern mot Anaheim.