Storseger för Tre Kronor – körde över Norge

Förlängningsdrama i första matchen. Storseger med 5–0 i andra. I Tre Kronors dubbellandskamp mot Norge har Sverige nu gått segrande ur båda mötena.

Isac Brännström gjorde ett av målen när Tre Kronor mötte Norge under torsdagen. Arkivbild.

Ishockey2023-04-20 20:34

De två senaste dagarna har Tre Kronor varit samlade i Östersund för att möta Norge i en dubbellandskamp inför kommande VM.

I onsdags spelades den första matchen. Då var Sverige illa ute men kunde till slut vinna med 4–3 efter förlängning.

Under torsdagskvällen var det dags för match nummer två. Då var det ett annat Tre Kronor som klev ut på isen.

Tog ledningen snabbt

Efter bara 16 sekunder tog Sverige ledningen via Samuel Johannesson.

Den andra perioden började nästan lika effektivt och bara några minuter in gjorde Isac Brännström 2–0 till Sverige, och en stund senare kunde Johannesson efter ett fint anfall titulera sig tvåmålsskytt när han utökade Sveriges ledning till 3–0. Med minuten kvar av andra perioden klav Jacob De La Rose fram för att även han skriva in sig i målprotokollet.

Men Sverige var inte nöjda där. I den tredje och sista perioden kom även 5–0 via Patrik Karlkvist, vilket också blev slutresultatet.

– Mycket stabilare i dag, vi är ett smartare lag, vi nöter på och håller en jämn nivå. Vårt spel med puck är mycket bättre, säger förbundskaptenen Sam Hallam till SVT.

"Stort att få spela ett VM"

Isac Brännström har nu gjort mål i båda matcherna, vilket gör att hans chanser att komma med i VM-truppen ökar.

– Jag tycker att det har gått bra i alla turneringar jag har varit med. Jag hoppas bara jag får vara med så länge som möjligt. Kul att få förlänga säsongen, spela med bra spelare och möta bra motstånd, det är väldigt utvecklande också. Det hade varit stort att få spela ett VM och få representera Sverige där också, säger han.

Nästa vecka ställs Tre Kronor mot Finland i ytterligare två träningsmatcher.

VM spelas i Tammerfors och Riga 12-28 maj.