Storförlust för Vimmerby Hockey

Kallinge/Ronneby lyckades vinna med 7-2 i Vimmerby Ishall. VH:s lagkapten Jakob Karlsson var besviken efter förlusten. "Det är inte likt oss", säger han.

Vimmerbys lagkapten Jakob Karlsson var besviken efter förlusten.

Vimmerbys lagkapten Jakob Karlsson var besviken efter förlusten.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-10-09 22:33

 – Jag är bedrövad förstås. Det är en katastrofinsats rakt igenom. Det är beklagligt att vi spelar så dåligt hemma, säger Karlsson.

Vimmerby hamnade fel in i matchen redan från start. Kallinge/Ronneby var spelskickliga och dominerade spelet.

 – De var bättre än i matcherna vi har sett på film. Vi har utgått från att de spelar på ett sätt, men idag var de bättre. Då blir det svårt, säger assisterande tränaren Mattias Lindén. 

Huvudtränare Peter Nordström fyller i:

 – Vi kom fel direkt. Vi slår massa dumpuckar och får bara åka och åka. När vi väl är starka med pucken skapar vi lägen, men det händer för sällan, säger han.

Kallinge/Ronneby gjorde två snabba mål i mitten av första perioden. Vimmerbys Anton Carlsson fick in en snabb reducering, men lika kvickt utökade KRIF ledningen igen. 

Tränarna var inte nöjda med spelarnas inställning ute på isen. 

Linden: 

 – Vi ville inte gärna ta en smäll och få ont. Det handlar om inställningen. För få tar tag i det. Kallinge/Ronneby vinner nästan alla dueller, konstaterar assisterande tränaren. 

 – Sedan är det för mycket kladd på pucken. Det syntes redan igår på träningen. Vi ger bort pucken för lätt och då blir det svårt. 

Så här summerar lagkaptenen Jakob Karlsson matchen:

 – De spelar ut oss totalt i första och vi kommer inte åt dem alls. I andra får vi lite grepp på dem. Har lite bättre bedömningar så de hittar inte igenom oss så mycket. Då är det lite bättre. Sedan är de starkare än vi framför mål. 

Han fortsätter: 

 – Det känns inte som att vi var förberedda på att de var så spelskickliga. De hittar igenom oss med fart och instick. 

Efter andra perioden stod det 2-4 och i början av tredje hade VH flera powerplay där de kunde reducera. Men det hände inte. Det är en av delarna i spelet som VH:s lagkaptenen Jakob Karlsson var besviken med: 

 – Vi var helt under isen i powerplay. Det påverkar ju förstås. Jag är helt katastrofal i spel fem mot tre (vid ställningen 2-4). Det är lite avgörande också. Hade vi fått in ett mål där kanske det hade blivit match av det, säger han. 

Hur kan det vara så stor skillnad idag mot hur det sett ut de två senaste matcherna när ni vunnit?

Det här är ett helt annat motstånd än innan. KRIF är ett topplag. Tyringe har inte rosat marknaden så det räknas knappt. Matchen mot Hanhals var väl helt okej, men det var ingen supermatch heller. 

Vad behöver ni göra nu till nästa match?

 – Det känns som vi behöver gå igenom allt från början. Hitta tillbaka till ett bra spel. Vi måste samla oss som grupp och få upp lite moral igen, säger Karlsson och utvecklar.

 – Vi dippar efter 5-2. Det är sorgligt och tråkigt att vi tillåter det att rinna iväg till 7-2. Det är inte alls likt oss att tappa iväg matchen på det sättet.

På lördag spelar Vimmerby borta mot Tranås. 

 – Det är en viktig match. Det gäller att vi reder ut vad som gick fel i den här matchen och tar nya tag, säger lagkaptenen. 

Peter Nordström och Mattias Lindén, tränarna i Vimmerby, var inte nöjda med spelarnas inställning.
Peter Nordström och Mattias Lindén, tränarna i Vimmerby, var inte nöjda med spelarnas inställning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!