Stolt uppges vara i konflikt med tränaren

Enligt SportExpressen har SHL-laget IK Oskarshamn drabbats av en konflikt mellan huvudtränaren Håkan Åhlund och sportchefen Daniel Stolt. "Ni får spekulera, jag fokuserar bara på att sköta mitt jobb", säger Daniel Stolt till SportExpressen.

IK Oskarshamns sportchef Daniel Stolt, som tidigare varit sportchef i Vimmerby Hockey.

IK Oskarshamns sportchef Daniel Stolt, som tidigare varit sportchef i Vimmerby Hockey.

Foto: Arkivbild

Ishockey2019-10-28 17:25

Det hela ska handla om att Håkan Åhlund inte kommer överens med Daniel Stolt (tidigare sportchef i Vimmerby Hockey), bland annat när det kommer till spelarvärvningar. Tränaren ska också ha försökt få bort sportchefen från sin post, skriver tidningen, som fått uppgifter från flera olika källor inom och runt IKO. 

Men från huvudpersonerna i fråga och klubbens sida nekar man till uppgifterna och menar på att de inte alls stämmer. 
– Dra inte in mig i någon pajkastning. Jag har ingenting att säga om det här mer än att från min sida finns ingen konflikt med någon. Ni får spekulera, jag fokuserar bara på att sköta mitt jobb, säger Daniel Stolt till SportExpressen.

– Jag tycker vi lägger ner. Det där är helt befängt. Det finns ingen sanning i något av det där, det behövs ingen diskussion kring det, säger Håkan Åhlund.

En av källorna menar på att Håkan Åhlund tycker att Stolt "är värdelös som sportchef". David Goodwin, Rok Ticar, och Jake Newton är tre värvningar av Stolt som tränaren inte ställde sig bakom och som är en av anledningarna till schismen. 

Men även IK Oskarshamns ordförande, Johan Franzén, säger sig vara främmande för uppgifterna.
 – Det är ingenting jag känner till alls. Var har ni fått den informationen från?, säger han till tidningen.

Oskarshamn ligger tia i SHL efter 14 spelade omgångar. 

Vi har sökt Daniel Stolt för ytterligare kommentarer men utan framgång. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!