Stjärnspäckat AIK levererade direkt

AIKs spektakulära värvningar satte bandy-Sverige i gungning under försäsongen. I premiären ledde nyförvärven AIK till en 11–3-seger mot Hammarby.

Nyförvärvet Erik Pettersson, i mitten, stod för ett mål och fyra assist i premiären.

Ishockey2020-11-13 21:15

AIK vill etablera sig i toppen av svensk bandy. Med flera stjärnvärvningar som bland andra Johan Esplund, Erik Pettersson, Linus Pettersson, Daniel Andersson och ryska stjärnan Alan Dzjusojev och hade Stockholmslaget mycket höga förväntningar på sig inför premiären. Men matchen hann knappt komma igång innan man visade vilken kvalitet man plockat in.

Efter tio spelade minuter hade AIK hunnit göra tre mål, samtliga signerade nyförvärv. Det blev till slut AIK-seger med 11–3, efter bland annat ett mål och fyra assist från Erik Pettersson.

Pettersson, som vänder hem till Sverige efter tre år i Ryssland, sade innan matchen att truppen, på pappret, är den kanske bästa svenska truppen han spelat i.

– Många bra spelare in och vi har ett grymt lag. Vi har blandat och gett lite på försäsongen. Men vi har steppat upp det på slutet och hittat våra nya roller, sade Pettersson i Sportbladet Play inför matchen.

Premiär i nya arenan

Innan domaren blåste igång premiären invigdes också den nya bandyhallen i Gubbängen i södra Stockholm där AIK numera ska spela sina hemmamatcher.

Efter bara en minut kom det första elitseriemålet i den nya arenan när Hammarbyförsvaret helt tappade markeringarna och Alan Dzjusojev kom helt fri och kunde lägga in 1–0. Kort därefter kom 2–0 genom Daniel Andersson.

Hammarby tog timeout snabbt, men i den 11:e minuten kom 3–0 till AIK i numerärt överläge, och det var ett riktigt drömmål. Erik Pettersson åkte igenom hela försvaret och passade William Arvidsson som från en mycket snäv vinkel sköt in målet.

AIK fortsatte göra mål och med några minuter kvar av första halvleken stod det 6–0. Då vaknade Hammarby till och man hann få in både 6–1 och 6–2 innan pausvila.

– Vi gör det riktigt bra första 35 minuterna, sedan slog vi av på tempot lite. De hade lite svårt att hålla koll på oss, sade William Arvidsson i paus.

Andersson tvåmålsskytt

Det blev en målrik andra halvlek också. I den 80:e minuten satte Daniel Andersson 9–3 återigen på en assist från Erik Pettersson.

Därefter gjorde Johan Willes 10–3 innan Linus Pettersson satte slutresultatet 11–3.

– Alla våra spelare på isen vill ha bollen och vill vara ett hot i vårt spel genom egentligen hela matchen, sade Daniel Andersson till Sportbladet Play efter matchen.