Stjärnduo återvänder till Dif trots degradering

Tre Kronors OS-spelare Marcus Krüger och Daniel Brodin återvänder till Djurgården, trots att Stockholmsklubben degraderats till hockeyallsvenskan.

Marcus Krüger, vänster, spelade senast i Djurgården 2011. Arkivbild.

Marcus Krüger, vänster, spelade senast i Djurgården 2011. Arkivbild.

Foto: NIKLAS LARSSON / TT

Ishockey2022-04-19 10:01

Krüger har skrivit på ett tvåårskontrakt med option på en förlängning om ytterligare två år. Brodin har skrivit på ett långtidskontrakt över fyra år och säsongen 2025–2026.

"Jag tycker att det här skickar tydliga signaler om vilken identitet som vi vill bygga och vad våra ambitioner är framöver", säger Djurgårdens tillförordnade sportchef KG Stoppel till klubbens webbplats.

"Det här har varit Daniels och Marcus ambition. Sen av förklarliga skäl har vi behövt se över en del detaljer vad gäller tilltänkt lagbygge, ekonomi och vidare. Hela dialogen har följts av en enorm respekt och ödmjukhet från båda parter".

Tvåfaldig Stanley Cup-mästare

Centern Krüger har inte spelat i Djurgården sedan han slog igenom i dåvarande elitserien under tidigt 2010-tal, tillsammans med bland andra Daniel Brodin. Sedan dess har Krüger vunnit Stanley Cup med Chicago två gånger (2013 och 2015) och de senaste säsongerna spelat i schweiziska klubben ZSC Lions.

Forwarden Brodin spelade senast i Stockholmsklubben säsongen 2018–2019 och har de senaste åren också spelat i Schweiz, i Fribourg-Gottéron. Vid OS i Peking i februari var båda med i Tre Kronors trupp.

Långtidskontrakt

Krüger och Brodin hade bestämt sig för att flytta hem till Djurgården innan det var klart att laget åkte ur SHL, i det negativa kvalet mot Timrå i början av april.

Därefter har förhandlingar pågått för att hitta en ny lösning då hockeyallsvenskt spel innebär ett stort ekonomiskt tapp.

"De har varit en väldigt stor del att lägga i pusslet för helheten framöver. Vi är som sagt superglada att få in den här kalibern av spelare, dessutom med en extremt stark Djurgårdsidentitet och starka karaktärsdrag", säger KG Stoppel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!