Lämnar VIK – har skrivit tvåårskontrakt i SHL

Nu är det officiellt. Västerviks IK:s forwardsstjärna Viktor Liljegren har gjort klart med ny klubbadress.

Viktor Liljegren lämnar Västerviks IK efter en säsong. Ny klubb är SHL-nykomlingen Timrå.

Viktor Liljegren lämnar Västerviks IK efter en säsong. Ny klubb är SHL-nykomlingen Timrå.

Foto: DANIEL ERIKSSON

Ishockey2021-05-31 19:30

Att den kraftfulle forwarden inte skulle fortsätta i VIK har stått klart en längre tid. Enligt initierade rapporter skrev han tidigt i våras på ett kontrakt med Timrå, VIK:s motståndare i Hockeyallsvenskans slutspel. Dessa rapporter visade sig stämma, för under måndagen presenterade Timrå honom som sitt senaste nyförvärv.

"Viktor är en spelare jag har följt i några år. Han är en skridskostark forward som spelar fysiskt och har stor utvecklingspotential", säger Timrås sportchef  Kent Norberg till klubbens hemsida.

Liljegren själv, som spelat i Hockeyallsvenskan de tre senaste säsongerna, ser fram emot möjligheten att spela i högstaligan.

"Det känns väldigt kul och spännande att få komma till Timrå IK och vara med på denna nya resa. Jag har hört mycket gott om föreningen och allt runt omkring så ser fram att komma igång och träffa alla. Jag är en stor forward med bra skridskoåkning som försöker använda min storlek för att skydda puck och spela ett ganska rakt spel in mot mål. Jag hoppas kunna bidra med just det, utnyttja min skridskoåkning, storlek och ett rakt spel över hela banan", säger han i en kommentar till hemsidan.

Därmed har VIK:s framgångsrika lag från i våras skickat tre spelare till SHL; förutom Liljegren har Michael Kapla skrivit på för Skellefteå och Daniel Marmenlind för Malmö.

Liljegren noterades för 15 mål och 16 assist på 60 matcher under sin enda säsong i VIK-tröjan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!