Stark seger av Virserum i derbyt

Säsongens bästa insats. Så beskrev Virserumtränaren Tomas Larsson segern mot derbykonkurrenten Åseda med 5-2 på söndagskvällen.

Virserum vann med 5-2 över Åseda.

Virserum vann med 5-2 över Åseda.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-09 19:45

Virserum SGF lämnade botten i och med segern mot Åseda, vilket innebär att laget just nu ligger på förkvalsplats till fortsatt playoffspel mot hockeytvåan. VSGF-tränaren Tomas Larsson var mycket nöjd med hela lagets insats. 
– Vi gjorde en stabil insats. Vi höjde oss flera snäpp mot de andra matcherna hittills och vann rättvist. Synd bara att det ska till ett derby för att vi ska plocka fram det, säger Tomas Larsson. 
– Det var bästa matchen vi gjort den här säsongen, alla grabbarna gjorde sitt yttersta och det var ett bra kvitto på att vi kunde studsa tillbaka efter förlusten mot Valdemarsvik. Och det var också en match mellan två bra lag, det var inte så att vi körde över dem, fortsätter VSGF-tränaren. 
Efter en mållös förstaperiod tog VSGF ledningen i mittperioden - Åseda kom visserligen tillbaka och kvitterade i slutet av densamma. 
Virserum gick sedan fram till 3-1 i upptakten av den tredje och satte sig i segerposition. 
– Vi satte dit våra chanser. De bjöd oss på några där som vi kunde sätta dit. Vi vet att deras backar blir stressade och det var också vår plan, som vi lyckades med till stor del, säger Larsson. 
Matchen avgjordes när Daniel Öhlund prickade in 4-2 med mindre än fem minuter kvar av tredje perioden. 
– När vi fick 4-2 så var det ganska lugnt, även att det kändes hyfsat stabilt redan när vi hade 3-2, säger Larsson. 
Målen för VSGF: 1-0 William Björklund, 2-1 Simon Dahl, 3-1 Andreas Lundgren, 4-2 Daniel Öhlund och 5-2 Jim Nordh. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om