Sportchefen: "Visst tycker vi om att spela...men"

Slutspurt i raketfart. Vimmerby Hockey och seriekollegorna har ett superhektiskt schema framför sig. "Det är vansinne...vet inte hur vi ska hitta två speldagar till", säger Vimmerbys sportchef Morgan Persson.

Sportchefen Morgan Persson ser stora svårigheter med att få ihop alla matcher.

Sportchefen Morgan Persson ser stora svårigheter med att få ihop alla matcher.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-12-15 17:52

Några dagars förlängning av grundserien. Det hade kunnat göra underverk för många av klubbarna i södra Hockeyettan. För sportcheferna innebär den tighta deadlinen (3 januari) ofta svåra pussel att lägga för att få ihop helheten. 

– Ibland känns det omänskligt att vi ska spränga in ytterligare två matcher till i det redan tuffa spelprogram som nu ligger, säger Morgan Persson. 

Som tur är har han och VH fått några dagar till på sig att hitta speldagar kring jul och nyår – men det är inte säkert att det gör någon större nytta då det inte är enkelt att hitta lediga matchdagar. 

– Just nu är det inte klart när bortamatcherna mot Nybro och Halmstad kommer att spelas. Om det bara hade varit upp till oss och motståndaren vi ska möta, hade det kanske varit enklare. Men så är det inte. Det hänger på flera lag och hur de lägger sina matchpussel de här dagarna. Visst tycker vi om att spela matcher...men det här är förstås på gränsen. 

Så här är spelschemat nu, där fem av sju matcher är klara:

18 december: Kallinge (h), 20 december: Mörrum (b), 22 december: Borås (h), 28 december: Hanhals (h), 30 december: Kalmar (b). 

– I värsta fall kan det bli så att vi spelar två matcher på två dagar, men vi vet inte än. Vi tittar på olika lösningar. I SHL klarar de att spela ofta, men det går inte att jämföra med vår situation. I SHL är de heltidsproffs och hinner ändå förbereda sig på ett bra sätt inför matcherna, trots att det är många täta matcher på schemat. I ettan är det skillnad, där de flesta har ett jobb att sköta. Det finns inte alls samma möjligheter till bra återhämtning. 

Vad säger förbundet?

– Från hockeyligan har vi fått besked att det är 3 januari som gäller. Det är kalla handen till att förlänga grundserien mer än så. 

För VH blir hemmamötet mot Kallinge på fredag, den första matchen sedan mötet mot Karlskrona (2–3) den 22 november. 

– Det är bra på sitt sätt att vi kunde spela matchen redan nu, men fysiologiskt och ur hälsosynpunkt hade nog ingen av lagen egentligen velat spela på fredag. Båda lagen har ju haft många spelare som drabbats av covid-19. 

Ni har fått in Johan Schreiber. Har ni något mer på gång?

– Jättebra att vi fick in honom i det här läget. Prio ett nu är att få in en back till i truppen. Vi jobbar hårt på att lösa det så snabbt som möjligt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!