Sportchefen: "Vill vinna serien – inget snack om saken"

Vimmerby Hockey har gått som tåget. Tills i måndags. Då spräckte Nybro segersviten på nio raka vinster. "Vi vill vinna serien – inget snack om saken", säger sportchefen Morgan Persson.

Morgan Persson berättar om VH:s fina

Morgan Persson berättar om VH:s fina

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-03-03 20:35

Vimmerby jagar seriesegern i södra Allettan. Det står mellan VH, Nybro och Dalen. För Vimmerby väntar avslutning mot Karlskrona och Troja på hemmais. Nybro har bäst läge för slutsegern, då de har betydligt fler matcher kvar att spela.

– Jag hoppas att vi kan avsluta med två vinster. Målet är att vinna serien eller bli tvåa. Det kan bli viktigt, då ettan och tvåan har hemmafördel i kvartsfinalerna, säger Morgan Persson.

VH är redan klart för åttondelen och där har laget just hemmaplansfördel vid en eventuellt tredje och avgörande match.

När börjar slutspelet?

– Play In startar 16 mars. För vår del börjar vi med åttondelsfinal borta tisdagen den 23 mars och har sedan hemmamatch på fredagen och på lördagen, om det blir en tredje match.

Förra säsongen slutade som bekant på ett abrupt sätt för VH, då coronapandemin slog till med full kraft under pågående playoff. VH var med stora kliv på väg mot kvalserien till Allsvenskan.

Är du oroad att något liknande kan hända igen?

– Jag vill inte ens tänka tanken. Det var jobbigt då. Vi har inte fått några indikationer på att det blir så, men visst sitter det ändå lite i bakhuvudet. Vi gör i alla fall allt vad vi kan och är noggranna.

Hur förklarar du att VH hade nio raka vinster?

– När man hittar tryggheten i spelet och vinsterna kommer, då blir allt mycket lättare. Killarna har också en hög ambitionsnivå och tävlar hela tiden. De har ett driv. Det är några faktorer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!