Sportchefen om Vimmerbys superform

Vimmerby Hockey har vunnit alla matcher hittills i vårserien och nyförvärvet Kristoff Kontos har gjort succé. Sportchefen Morgan Persson gillar det han ser, men poängterar vikten av att inte slappna av bara för att det går bra.

"Vi vill inte att säsongen ska ta slut i februari när det roliga börjar", säger Morgan Persson, sportchef i Vimmerby Hockey.

"Vi vill inte att säsongen ska ta slut i februari när det roliga börjar", säger Morgan Persson, sportchef i Vimmerby Hockey.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-01-11 08:00

– Det är klart att man mår mycket bättre när vi vinner, konstaterar Morgan Persson. 

Sportchefen är nöjd med hur det ser ut, men är i-nte bekväm för det. 

– Det ser bra ut. Hela laget har fått struktur och spelat stabilt. Men vi måste hela tiden titta på nästa träning och nästa match. Det gäller att fokusera på processen och uppgiften, inte sväva iväg bara för att det har gått bra. Så klart har vi satt oss i ett bra läge och nu är det vi som är jagade. Men vi ska vara ödmjuka och lita på den trygghet i spelet som vi har skapat. 

Vad är skillnaden i spelet nu jämfört med när det gick sämre?

– Det började ju bli bättre ett tag innan höstserien slutade. Vi började hitta ett eget spel och en struktur som alla spelare har köpt. Det tar ett tag innan alla kommer in i det när man har en ny filosofi. Men det såg riktigt bra ut i slutet av höstserien och nu har vi börjat sätta puckarna också. Det ger ringar på vattnet och skapar trygghet och självförtroende, säger Morgan Persson.

Han lägger till att det fortfarande finns mer att ge: 

– Det som känns skönt är att vi inte har nått fulla potentialen. Det finns mycket mer att hämta av, så det kan bara bli bättre. Vi fortsätter på vår process. 

Nyförvärven som kommit nu under säsongen har blivit lyckade. Salo har kommit in i det nu och Kontos har gjort succé. 

– Verkligen är det så. Kristoff (Kontos) har lyft Salo en nivå till. Kristoff har verkligen visat att han är en bra hockeyspelare. Professionell, mycket pondus, välutbildad och skolad. Även Rygaard har kommit in med bra spel och energi. Jag är nöjd med de som kommit in. Det är inget snack om det. 

Är ni nöjda nu eller letar ni fortfarande nyförvärv?

– Så här långt är man ju nöjd att vi vinner, men vi skannar hela tiden vad som finns där ute. Sedan är det ju som jag sagt många gånger så att marknaden är otroligt begränsad. Just nu är det inte särskilt hett, men vi söker en back med offensiva kvaliteter. 

Vad skulle det betyda om ni når playoff genom att vinna vårserien?

– Det är därför man håller på med detta och lägger ner all tid med hårdträning. Det vore så klart jättekul och viktigt för laget, publiken och sponsorerna om vi kan vinna vårserien. Vi vill inte att säsongen ska ta slut i februari när det roliga börjar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!