VH-sportchefens tankar om lagen Vimmerby kommer möta

På fredag är det dags för seriepremiär för Vimmerby Hockey när skånelaget Kristianstads IK kommer på besök till Småland. Innan allvaret börjar frågade vi sportchefen Pelle Johansson om vad han tycker om lagen som VH kommer att få möta i år.

Pelle Johansson tror att det kommer finnas flera lag som kan blanda sig i toppen.

Pelle Johansson tror att det kommer finnas flera lag som kan blanda sig i toppen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-09-26 15:30

Alvesta SK:

– De kommer få det ganska tufft men som alltid för en nykomling hänger det på hur starten blir. De kommer att få kriga där nere men kan nog bli en obehaglig överraskning i hemmahallen. De ska inte underskattas på något sätt. 

Borås HC:

– Borås kan absolut bli att räkna med. Kommer definitivt att bli tunga att möta. De har några tunga pjäser och kommer bli jobbiga att möta. De har ett lag som kan blanda sig i striden om allettan-platserna.

Halmstad Hammers:

– Halmstad räknar man alltid ut varje år men på något sätt är de alltid med. Fått behålla Jacob Crespin som är en toppmålvakt och Robin Dahse som kommer göra sina poäng. 

Troja Ljungby:

– Troja är en av favoriterna skulle jag säga. De har absolut dragit ner sin spelarbudget men den är ändå förhållandevis hög för den här serien. Det är fortfarande en toppbudget på Hockeyettanivå. De kommer helt klart vara ett topplag.

Karlskrona:

– Karlskrona är nog den största favoriten i serien med det laget de har. Sedan ska de svara upp på det också. De kommer vara ett lag för allettan. 

KRIF:

– Mikael Tisell (huvudtränare) kommer sätta sin hockey. Köper spelarna det kommer de bli svårslagna. De har en bra målvakt och har ett par spelare som kan avgöra på den här nivån. De är ett av lagen som kan blanda sig i. 

Kristianstad:

– Kristianstad har ett väldigt bra lag på papperet. I mitt tycke seriens bästa lag. Vet inte om de är färdigbyggda då de kom in lite sent på bollen. De har ändå fått behålla många av de allsvenska spelarna. 

Mörrum:

– De är ett lurigt lag och har definitivt spets. På förhand kanske de är ett ojämnt lag men om de får ihop det och spelarna vaknar på rätt sida då blir de också svårslagna.

Tyringe:

– I mitt tycke får de det nog tufft. Ett av de sämre lagen enligt mig. 

Pelle Johansson tror att Vimmerby kommer hamna i getingboet med de lagen som kommer att slåss om de sista platserna till allettan när det väl ska summeras.

– Vi får se hur det kommer att gå i slutändan. Man vet aldrig, sen brukar det alltid vara något lag som överraskar negativt och något positivt. 

Vimmerby kommer få ett par värdemätare redan från start med Kristianstad i premiären, Borås i andra matchen och Karlskrona i den tredje omgången.

– Kan vi komma iväg med lite poäng där så ser det bra ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!