Sportchefen om mötet: "Såg direkt på hans blick"

I hockey är det oftast snabba ryck. Samma sak när Vimmerby Hockey kallade till presskonferens på "hyllan". Beskedet var rakt, snabbt och utan krusiduller. Tränaren Phil Horsky lämnar. "Han har tagit oss till en ny nivå", säger sportchefen Morgan Persson bland annat.

Morgan Persson på presskonferensen där det framgick att Phil Horsky lämnar VH.

Morgan Persson på presskonferensen där det framgick att Phil Horsky lämnar VH.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-04-12 18:04

Att det kunde ske var inte oväntat. Att det skulle gå så snabbt efter den blytunga förlusten mot Troja/Ljungby var däremot inte väntat. 

– Först fanns det tankar på att jag skulle smälta förlusten i ett par dagar innan jag skulle ge beskedet, men både för min egen del och för föreningens tyckte jag det var lika bra att göra det direkt, säger Phil Horsky om beslutet han gav VH om att han lämnar för att söka nya utmaningar.

Han uttryckte sin tacksamhet mot föreningen, mot spelarna och mot sportchefen Morgan Persson.

Persson i sin tur hyllade Horsky för att han satt standarden i Vimmerby Hockey och höjt nivån.

– Vi har haft ett jättebra samarbete och jag har utvecklats av honom. Han har tagit oss till en ny nivå i ligan med sitt kunnande, driv och sin professionella inställning. Utan Phil hade vi inte varit där vi är nu idag med tre raka playoffs och där vi varit nära att nå kvalserien, säger Persson och tillägger att han förstod vad som var på gång på mötet tidigare under måndagen.

– Jag såg direkt på hans blick vad det handlade om...

Nu får VH ge sig ut på tränarjakt igen.

– Så är det.

Tror du det är enklare att hitta en bra tränare efter framgångarna ni haft de senaste säsongerna?

– Det är klart att det kan ge ringar på vattnet.

När de hade en efterträdare för Phil Horsky inför säsongen 2019/2020 så gick det inte så bra. Redan efter ett par omgångar lämnade Peter Nordström uppdraget.

Har ni lärt er något av det?

– Kanske att vi hittar andra vägar och inte tittar på självklara referenser som vi gjorde då. Den här gången kommer det att bli annorlunda.

Har ni redan nu en ny tränare på gång?

– Nej, men vi vill ha in en tränare så snabbt som möjligt. Vi är redan sena in på säsongen eftersom den blev senarelagd. Förhoppningsvis kan det bli klart om en vecka.

Hur ser det ut på spelarsidan?

– Det är bara Pelle Ström som är kontrakterad. Förhoppningen är att vi ska behålla så många som möjligt från den befintliga truppen, sedan blir det naturliga avhopp och också spelare som är intressanta för andra klubbar.

Är det klart med vilka spelare som lämnar?

– Jag kan bekräfta att vi vet att det finns spelare som försvinner, men vi återkommer om det.

Bekräftat och helt klart är att Phil Horsky inte kommer leda VH nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!