Persson: "Känns väldigt tråkigt för mig personligen"

Vimmerby Hockey tar bort tjänsten som kombinerad klubb- och sportchef efter säsongens slut. "För mig personligen är det väldigt tråkigt, men jag har full förståelse för att klubbens ekonomi som helhet är viktigare än min tjänst", säger Morgan Persson.

Morgan Persson tappar sin roll som klubbchef i Vimmerby Hockey efter säsongens slut.

Morgan Persson tappar sin roll som klubbchef i Vimmerby Hockey efter säsongens slut.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-02-22 16:13

Beskedet från Vimmerby Hockey offentliggjordes på tisdagseftermiddagen. Som skäl angav klubben att en tjänst som klubb- och sportchef inte bär sig längre i de utmanande tider som pandemin lett till.

Kom beslutet överraskande för dig?

– Inte just idag. Jag har haft en dialog med styrelsen kring detta under några veckor. Sedan känns det väldigt tråkigt för mig personligen att inte få jobba vidare med det här inom klubben.

Har du förståelse för bakgrunden till beslutet?

– Ja. Den ansträngda ekonomin till följd av pandemin har i hög grad påverkat mitt dagliga arbete. Nu kom det till en punkt där styrelsen ansåg att mitt avtal inte kunde förlängas. Jag har full förståelse för att klubbens ekonomi som helhet är viktigare än min tjänst.

Totalt har Morgan Persson gjort tre år som sportchef för Vimmerby Hockey. Titeln som klubbchef fick han för elva månader sedan. Nu fokuserar han på att avsluta säsongen snyggt.

– Jag ska finnas runt laget och stötta spelare och ledare så gott jag kan för att vi ska lyckas ta oss till slutspel och gå långt där. Det känns viktigt för mig.

Har andra klubbar visat intresse för dina tjänster till kommande säsong?

– Det är klubbar som har hört av sig för att pejla läget, men det finns inget konkret. 

Det ryktas om att Nybro Vikings är aktuella?

– Det är bara ett rykte som jag kan dementera.

Fotnot: Vi söker Vimmerby Hockeys vice ordförande Anders Kostenius för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!