Sportchefen bekräftar kontakten med backen

Västerviks IK är ute på backjakt sedan Michael Brodzinskis brutit sitt kontrakt. En som finns med på intresselistan är Alexander Younan, som de senaste säsongerna har spelat för Västerås IK.

Alexander Younan är en av backarna som VIK är intresserade av.

Alexander Younan är en av backarna som VIK är intresserade av.

Foto: Erik Simander/TT

Ishockey2021-08-17 20:30

Enligt Sportexpressens Mr Madhawk så har VIK hittat Michael Brodzinskis ersättare, som valde att bryta sitt kontrakt en dryg månad efter att VIK hade presenterat amerikanen. Spelaren som pekas ut som ersättare är 24-årige Alexander Younan, som kommer närmast från tre säsonger i Västerås.

Mr Madhawk skriver att Younan har varit aktuell för en flytt till den tjeckiska högstaligan, men att spelaren föredrog att stanna i Sverige och nu alltså ska vara klara för spel i VIK.

– Vi har koll på vem Alexander är eftersom han har spelat i ligan under flera säsonger. Vi har haft kontakt med honom, men sedan återstår att se om vi kan komma överens, berättar VIK:s sportchef Emil Georgsson.

Younan, som har HV71 som moderklubb, har spelat 212 matcher i Hockeyallsvenskan för IK Oskarhamn, Vita Hästen samt Västerås. Han har på dessa matcher producerat 52 poäng fördelat på 18 mål och 34 assists. Han har också spelat 46 matcher i SHL för Rögle BK där han noterades för sju poäng uppdelat på sju mål och fyra assists.

I dagsläget har VIK bara fyra seniorbackar tillgängliga eftersom de båda norska backarna Johannes Johannesson och Max Krogdahl är på läger med norska landslaget. Nästa veckoslut väntar ett OS-kval för Norge mot Danmark, Slovenien och Korea. Vinnaren av detta kval blir kvalificerat för vinter-OS i Peking 2022.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!