Sparkade LHC-tränaren: "Jävligt tråkigt"

Nästjumbon Linköping sparkar tränaren Bert Robertsson efter fem raka förluster. SHL-laget ska i stället ledas av Daniel Eriksson och Johan Åkerman, båda med ett långt förflutet i LHC.

Linköpings tränare Bert Robertsson sparkas. Arkivbild.

Linköpings tränare Bert Robertsson sparkas. Arkivbild.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Ishockey2021-01-05 14:50

"Bert har hjälpt oss på ett bra sätt med den förändringsresa vi initierade för två år sedan, men de sportsliga resultaten har uteblivit. Vi väljer därför att göra denna förändring", säger general managern Niklas Persson till klubbens webbplats.

För corren.se kommenterar Bert Robertsson:

– Just nu känner jag mest att det är jävligt tråkigt, men i den bransch som jag är och har valt att vara i så får man vara beredd på att det kan hända.

– Med tanke på hur resultaten har varit så kan jag inte säga att det helt kom som en blixt från en klar himmel. Men klart att det är en väldigt stor besvikelse. Jag hade verkligen velat fortsätta för att vända på det här.

Hävelid assisterande

Martin Dendis och Jonas Fransson fortsätter med sina uppgifter som assisterande tränare respektive målvaktstränare. Niclas Hävelid kompletterar ledarstaben och kliver in som assisterande tränare.

"Vi tror mycket på den trupp vi har. Genom sina tidigare roller som assisterande tränare känner Daniel och Johan truppen mycket väl och vi har fullt förtroende för dem och vet att de kommer ta laget vidare på ett bra sätt", säger Niklas Persson.

Inte råd med nya spelare

På måndagen förlorade Linköping femte matchen i rad, 1–3 mot Malmö. Efter matchen sade Persson att man inte hade råd att köpa in några nya spelare för att klara av att ta sig bort från nedflyttningsplatsen.

– Då går vi i konkurs, sade han.

– Vi har ett tillräckligt bra lag att klara oss ur den här situationen utan några nya spelare. Målet är fortfarande att ta oss till slutspel, det är det vi kämpar varje dag för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om