Sparkade HV-tränaren: "Sur på mig själv"

Efter bara tolv matcher på nya jobbet sparkades HV-tränaren Tomas Montén. Nu talar han ut i Aftonbladet: –Jag är sur på mig själv och hela situationen.

Tomas Montén under den match som blev hans sista i HV71. Arkivbild.

Tomas Montén under den match som blev hans sista i HV71. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2023-10-25 12:06

Det var i söndags, dagen efter genomklappningen och 0–8-förlusten hemma mot Malmö, som beskedet kom att Tomas Montén fått sparken.

I stället har förre guldtränaren och klubbdirektören Johan Lindbom tagit plats i HV-båset.

Nu talar 45-årige Montén ut i Aftonbladet.

– Jag visste redan från dag ett att HV inte är klubben som ligger i fas när det gäller långsiktighet och att bygga om och bygga nytt. Förhoppningen var att få lite tid och tålamod. Jag trodde jag skulle klara mig till november eller december i alla fall. Samtidigt förstår jag också att trycket blev stort när du förlorar en sån match med 0–8, säger han.

Montén fick beskedet på söndagskvällen att styrelsen tagit beslutet att sparka honom. På frågan vad han tycker om beslutet svarar han:

– I det läget kvittar det, beslutet är redan taget och det går inte att argumentera för sin sak. Jag ska inte säga att jag blev ledsen, mer sur och förbannad. På situationen, men givetvis på mig själv att jag inte fått det att bli bättre. Vi har blandat bra matcher med för dåliga och jag kommer aldrig att ducka från att det landar på mitt ansvar, säger han.

Montén vann bara tre av tolv matcher i HV71 och laget låg sist när han sparkades. Johan Lindboms första match slutade också med förlust, 0–2 borta mot Malmö, i tisdags.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!