Södertälje till negativt kval – trots vinsten

Det blir negativt kvalspel för Södertälje efter att Almtuna spelat oavgjort mot Västerås IK i sista omgången av hockeyallsvenskan.

Södertälje möter Troja/Ljungby i kvalet för att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan. Arkivbild.

Ishockey2022-03-16 21:30

I matchen mellan Troja/Ljungby och Södertälje var det hemmalaget som tog ledningen med 1–0 efter 58 sekunder – en ledning som höll ända till andra perioden.

Då kunde Södertäljebacken Andreas Hjelm kvittera till 1–1.

Det var inte förrän i den tredje perioden som målen började dundra in och likt starten var det Troja/Ljungby som tog ledningen igen efter att Carl-Johan Sjögren hittat in bakom Södertäljes målvakt Nikita Tolopilo.

Men inom loppet av fyra minuter hade Södertälje tagit över ledningen med 4–2.

Trots upphämtningen är det just Södertälje och Troja/Ljungby som kommer få ställas mot varandra när det vankas negativt kval.

Eftersom att Södertälje slutade före Troja/Ljungby i tabellen så har Södertälje hemmaplansfördel.

Matchen slutade 4–2 till Södertälje.

Fakta: Så spelas kvalspelet ur hockeyallsvenskan

Lag 13-14 spelar kval i bäst av fem matcher där vinnaren spelare vidare i hockeyallsvenskan och förloraren flyttas ner i hockeyettan.

Högst rankade laget i tabellen har hemmaplansfördel.

Källa: Hockeyallsvenskan.se