Isaksson tog chansen som forward – blev matchvinnare

Ett oväntat drag gav en otippad matchhjälte. Jacob Isaksson fick chansen som forward mot Nybro. Och som han tog den. "Det var bara att raka in pucken i öppet mål. Det var mer Olle Söderlund och Balinth Horvaths förtjänst än min", sa matchvinnaren ödmjukt om sitt 2–1-mål för VH.

Jacob Isaksson gick in som forward i VH och fick jubla över sitt 2-1-mål.

Jacob Isaksson gick in som forward i VH och fick jubla över sitt 2-1-mål.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-22 22:43

Tränaren Hampus Sylvegård ville se mer desperation hos Vimmerbyspelarna mot Nybro. Själv gjorde han ett till synes desperat drag inför matchen då han skickade upp backen Jacob "Jalle" Isaksson som forward i fjärdekedjan. 

– Vi kände att vi kanske behövde göra något annorlunda. Då testade vi det här med "Jalle" och det gav ett positivt resultat, sa Hampus Sylvegård.

Med facit i hand så är det bara att konstatera att rockaden blev ett riktigt genidrag. I mitten på andra perioden var det nämligen Jacob Isaksson som stötte in 2–1-målet som skulle visa sig räcka till seger.

– Det var ett riktigt bra anfall som Balinth Horvath byggde upp. När han hittade fram till Olle Söderlund så skrek jag tidigt på honom så att han inte skulle skjuta själv. Passningen kom perfekt så jag kunde bara raka in den i öppet mål. Det var riktigt kul, men ärligt talat var det mer mina lagkamraters förtjänst än min, säger Isaksson.

– Roligt för "Jalle", som gör en bra match. Och roligt att hela den kedjan fick bidra, sa Sylvegård.

Hur reagerade du när Sylvegård ville testa dig som forward?

– Jag blev taggad och sa att vi kör på det direkt. Jag fick chansen att testa under träningen i tisdags. Då kände jag mig lite vilsen, men det blev bättre på matchen. Egentligen är det inte några konstigheter. Jag vet hur vi ska spela. Det gäller bara att ligga rätt och att låta Olle Söderlund jaga på topp och styra spelet därifrån.

Det var långt ifrån första gången som 30-åringen spelade match som forward. Men det var ett bra tag sedan senast. 

– Jag gjorde några matcher i VH som forward för 7-8 år sedan och lyckades göra en del mål och assist då. Sedan spelade jag en del framåt som ungdomsspelare med. Dessutom är jag ganska offensivt lagd som back så det känns ändå ganska naturligt.

Isaksson hade faktiskt ytterligare ett kanonläge mot Nybro. I mitten av slutperioden kom han i ett fritt läge och fick se pucken ta i ribban.

– Det var lite surt. Det hade varit snyggt om jag lyckats lyfta upp pucken i nättaket istället där.

Hur känner du inför fortsättningen av semifinalserien mot Nybro?

– Vi har bra chanser att vända på det här. Det är tighta matcher och det gäller bara att kriga på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!