Snabba mål avgjorde för formstarkt AIK

Ett formstarkt men skadeskjutet AIK avgjorde bortamatchen mot Modo i hockeyallsvenskan med två snabba mål i starten av den sista perioden. AIK vann med 4–2 och har tagit poäng i nio raka matcher, varav sju segrar.

Anton Blomqvist och hans AIK fortsätter att visa bra form. Arkivbild.

Ishockey2021-02-10 21:35

Comebackande backen Eric Norin gjorde 3–2 på en soloprestation redan efter 16 sekunder av tredje perioden och Sebastian Falk gjorde 4–2 drygt tre minuter senare.

Då hade Modo hämtat upp 0–2 till 2–2 i andra perioden.

AIK dras med skador och fick flytta upp två backar som forwards.

För Modo har säsongens andra tränarbyte inte heller gett någon större effekt. Magnus Sundquist – som är klubbens 15:e huvudtränare sedan 2009 – började med en seger, men har nu två raka förluster.

Modo, som kvalade till SHL i fjol när coronapandemin stoppade säsongen, är kvar på tolfte plats, sex poäng från en slutspelsplats.

AIK har efter en trasslig säsongsstart gått från botten till toppen och är nu femma. Tränaren Anton Blomqvist har gjort succé sedan han flyttades upp från assisterande för att ersätta Håkan Åhlund som först tog tjänstledigt och sedan petades bort.

Överlägsna serieledaren Timrå reste sig efter två raka förluster mot Björklöven och vann hemma över Vita Hästen med 4–1. Serietrean Björklöven gick åt andra hållet och efter tre raka vinster blev det förlust borta mot Tingsryd, 1–4.